Dronningkampen Alessandra vs Loreen

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Dette er et blogginnlegg, og representerer kun skribent Anders Martinius Tangens egne synspunkter.

For det første gratulerer til Loreen med seieren, og grattis til Sverige med en «bænger» av en låt. En låt som har vinner-vibber over seg.

DRONNINGKAMP

Så er det slik at Eurovision en konkurranse, og inne mitt hode manifesterer det seg nå en liten dronning-kamp mellom Loreen og Alessandra.

For meg er slett ikke resultatet av den dronning-kampen avgjort på forhånd. Nesten alle i ESC-bobla snakker om Sverige som vinner av årets Eurovision nå i kveld. Hun ligger da også solid på toppen av oddsen med 38% vinnersjanser. Men også for eksempel Rybak toppet tidvis odds-lista før Eurovision-finalen i 2018, og endte til slutt på en 15.plass. Tidligere vinnere får nok ekstra drahjelp på oddsen.

Loreen vant på hjemmebane ikke så klart som mange hadde trodd på forhånd. Det var langt fra noen utklassing på samme måte som Alessandra presterte i MGP. Dette påpeker også Aftonbladet i dag.

Jeg personlig, har stor tro på at Alessandra kan hamle opp med Loreen.

FIRST PRICE

Husk at vi foreløpig bare har sett «first price» utgaven av Queen of Kings. Mens Loreen kanskje må nedskalere sitt nummer noe, så skal Alessandras nummer vokse 🙂

Også selve låta skal muligens forbedres litt også i live-versjonen inn mot ESC.

Jeg tror også at «Queen of Kings» kan nå bredere ut i Mai, enn Tattoo. Låta «Queen of Kings» er mer «rett i åra».. En tydelig, fengende melodi som setter seg umiddelbart på hjernen, et budskap som veldig mange kan bruke. Enten det er kvinner, eller det er folk som vil motiveres til noe som er viktig for dem.

TILSTEDEVÆRELSE

Dessuten har Alessandra en tilstedeværelse og en sånn direkte kommunikasjon med kamera og sal som jeg ikke har sett hos noen av hennes konkurrenter så langt i årets Eurovision.

Nå sier ikke jeg at Norge vinner ESC 2023, kanskje er det ikke Sverige som gjør det heller. Kanskje skal vi til Helsinki i 2024, eller til Baku?

Men jeg ville dele mine, ærlige, personlige tanker, om at for meg er ikke løpet kjørt for Norge. Tvert i mot.

Alesandra will conquere all.

Anders Martinius Tangen, skribent escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien