Ny musikk fra Eurovision-artister!

Agné - Foto: Deimantė Rudžinskaitė

Vår kjære konkurranse nærmer seg med stormskritt, men samtidig så gir tidligere Eurovision-artister og artister fra nasjonale finaler ut ny musikk. Vi har tatt en kikk på slik musikk som er kommet i det siste.

Vi begynner med regjerende vinnere Kalush Orchestra, som har gått i kompaniskap med den canadiske rapperen bbno$ og den ukrainske produsenten DITVAK. Sammen har de skapt Ushme Uturbe, og videoen er spilt inn i Austin, Texas:

Rockeren Ollie var manges favoritt i Eesti Laul, der han med Venom ble nr. 2 bak Alika. Denne helga har han fulgt opp med å gi ut Get High. Og var du glad i Venom vil du nok like denne låten også:

Med sin distinkte sopran gjorde Agné seg bemerket i den litauiske uttakingen i år med New Start. Nå er hun ute med ny musikk i form av Timeless Place, og en video tatt opp i det polske vintersportstedet Zakopane:

Her på berget har fjorårets MGP-deltakere Stavangerkameratene gått sammen med tidl. deltaker og medprogramleder i år, Staysman. De håper at Sommartid skal bli en hit:

Tamara Todevska fra Nord-Makedonia vant juryene under Eurovision i 2019 med mektige Proud. Nå er hun ute med Nijagara:

Partymusikeren Ikke Hüftgold fikk så hatten passet av de internasjonale juryene i den tyske nasjonale finalen i år, men seerne stemte han opp til 2. plass. Ikke er ikke en kar som ligger på latsida, og hans siste låt Bieremoji er nå ute. Der samarbeider han med Ramonstar:

Ofra Haza ble nr. 2 i 1983 med Hi og ble en superstjerne både i eget land og internasjonalt. Sommeren 1988 toppet hun VG-lista og listene i mange andre land med Im Nin Alu. Hun døde tragisk nok av AIDS i 2000 etter å ha blitt HIV-smittet under en sykehusinnleggelse. Nå har en annen israelsk artist Zohar Argov lagt til sin vokal på en låt som fra før har vokal av nettopp Ofra Haza. Her er resultatet:

Storbritannias artist i 2019, SuRie er også ute med en ny låt. Her er Treading Waters:

Blanco, som representerte Italia sammen med Mahmood ifjor har gitt ut nytt album, og samtidig en singel fra det albumet, Un Briciolo Di Allegria sammen med artisten Mina:

Vi holder oss i Italia, for til slutt tar vi med Francesco Gabbani som vi husker fra 2017 med Occidentalis Karma. Her er hans nye låt L’Abitudine:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien