Første prøvedag er over

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Norge, Malta, Serbia, Latvia, Portugal, Irland, Kroatia, Sveits, Moldova og Sverige var landene som skulle få blåse i gang de første prøvene i årets Eurovision. Alle hadde fått allokert 30 minutter hver og det kan virkelig se ut som at samtlige fikk godt utbytte av tiden.

I år som i fjor får ingen utenom delegasjonene tilgang til de første prøvene. For fans og fan-presse betyr det at våre første innblikk legges ut på Eurovision.tv i deres liveblogg og Eurovisions offisielle TikTok-kanalen.

ESC-Norge har derfor laget en liten oppsummering av dagens prøver, og vi kommer til å lage lignende oppsummering hver kveld i dagene fremover. Følg med!

Norge
Foto: Corinne Cumming / EBU

Alessandra hintet til at det skulle bli endringer på hennes kostyme til Eurovision, og selv om endringene ikke er store er de absolutt med på å heve helheten. Den sorte outfitten fra MGP er nå byttet ut med smaragdgrønn velour. Hun har også fått en større krone, passende for vår dronning. Stemmen høres upåklagelig ut og vi gleder oss til å se mer i ukene fremover.

Klikk her for å se video fra Norges første prøve

Malta
Foto: Corinne Cumming / EBU

The Busker virker å kjøre den samme stilen som de hadde i den maltesiske finalen. Både strikkegensere, krakk og pappfigurer av tidligere maltesiske representanter har blitt med i bagasjen. Showet bruker LED-veggen i stor grad og fargene preges av rosa og gult. De Michael Jacksoninspirerte dansetrinnene er også på plass og The Busker virker klare til å slite flere par mokasiner i Liverpool.

Klikk her for å se video av Maltas første prøve

Serbia
Foto: Corinne Cumming / EBU

Også Luke Black virker å ha måttet betale overvekt på flyet til Liverpool. Han har nemlig tatt med seg sengen(?) sin fra i den nasjonale finalen. Også Serbia virker å by på lite nedringer når det kommer til sceneshow. Det er som forventet, mørkt, mystisk og psykedelisk.

Klikk her for å se video av Serbias første prøve

Latvia
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Sudden Lights hadde vært uheldige og mistet bagasjen sin på reisen fra Latvia. Bandet måtte dermed gjennomføre prøven sin i det de stod og gikk i. Ikke at man kan forvente noen banebrytende sceneantrekk når det er en rockeballade som skal fremføres, men man kan jo kalle det en liten funfact. På scenen forsøkes det å sette stemningen med lyskastere og dunkel belysning. Passende til en rocka vuggevise.

Klikk her for å se video av Latvias første prøve

Portugal
Foto: Corinne Cumming / EBU

Mimicat skal virkelig vise at låten hennes står i hjertets tegn. Her er både artist og dansere kledd i rødt og rosa. Scenelyset skifter derimot farger i takt med musikkens opp og ned turer, noe som kan bli veldig spennende å få se i sin helhet. Trøkk blir det garantert fra Portugal i år.

Klikk her for å se video av Portugals første prøve

Irland
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Endelig litt pyro! Wild Youth har droppet glittermaskene/sekkene fra musikkvideoen og viser ansikt i Liverpool. Her snakker vi gull og glam, og det kan virke som irene har fått gjenbruke trappen til Frankrike fra i fjor. Og endelig får vi se litt pyro på slutten av låten. Det kan virkelig se ut som irene har bestemt seg for å gjøre noe med de noget labre resultatene fra foregående år.

Klikk her for å se video av Irlands første prøve

Kroatia
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Ikke overraskende fortsetter vi i pyroland, når Let3 har med seg to missiler på scenen. Dette er psykedelisk og koko, med LED-karakterer som ligner på Devine i Pink Flamingos, «kjoleskift» og en liten aning politisk undertone. Her spares det ikke på kruttet!

Klikk her for å se video av Kroatias første prøve

Sveits
Foto: Corinne Cumming / EBU

Etter total baluba fra Kroatias side, er nå på tide å strippe det helt ned og gjøre klart for Sveits. Den kjente ringreven Sacha Jean-Baptiste har ansvar for stagingen og her er det låten som står i fokus. Remo Forrer har med seg fire dansere på scenen. Det starter mørkt, før det blir et lysere og lysere sceneutrykk ettersom låten bygger seg opp.

Klikk her for å se video av Sveits første prøve

Moldova
Foto: Corinne Cumming / EBU

Og etter den lille pustepausen fra Sveits, kjører vi nok en gang igang med full trøkk. Moldova sparer sjelden på kruttet og har en tendens stil å stage bidrag slik at de brenner seg fast i hjernebarken. Pasha Parfeni vet hva som skal til for å skape liv, og når han har med seg både #epicfluteguy og korister med gevir, kan dette unektelig bli kjedelig.

Klikk her for å se video av Moldovas første prøve

Sverige
Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Og sist ut er storfavoritten Loreen. Det har versert rykter om at svenskene måtte finne på noe annet enn LED-boksen hun hadde i Melodifestivalen, både fordi taket i arenaen i M&S Arena ikke kunne bære den og fordi det ville tatt for lang tid å få på plass. Det ser nå ut til at dette stemmer, men ta det med ro, LED-boks blir det. Bare litt nedskalert. Som forventet leverer Loreen en klokkeklar vokalprestasjon, og det mystiske og pulserende lydbildet pakkes inn i røyk og lyseffekter.

Klikk her for å se video av Sveriges første prøve

Og med det var første dag med prøver gjennomført. Husk å følge med på vår livestream med Stig Karlsen kl 21 i kveld på ESC Norge.

Følg med i morgen for den andre dagen med prøver, da skal nemlig disse landene få entre scenen i Liverpool: Israel, Aserbajdsjan, Tsjekkia, Finland, Danmark, Armenia, Romania, Belgia og Kypros.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien