ODDSEN: Hvordan ligger Alessandra an på oddsen? Slik ser oddsen ut – kvelden før den store finaledagen!

Chloe Hashemi / EBU

Nå nærmer det seg med stormskritt. I morgen er den store festkvelden – nemlig finaledagen av årets Eurovision Song Contest i Liverpool! Gjennom denne uka har 20 bidrag kvalifisert seg videre til finalen gjennom to semifinaler. Samt vil nå Big-5 og Ukraina fylle de siste plassene i finalen. Finalen består derfor av 26 bidrag i år.

Nå vil vi derfor dypdykke i oddsen for å se hvem som ligger best an til å kunne krone seg som vinneren av årets Eurovision, og se på lista generelt. Eurovisionworld oppdaterer oddsen sin jevnlig, og er derfor den siden vi bruker.

Topp 10 til å vinne: 

Slik det ser ut nå ser det ut som at den aller største favoritten er Sverige som nå har klatret opp til å ha hele 52 % sjanse til å vinne årets Eurovision. Finland ligger på en andreplass med 22 % sjanse. På en tredjeplass ligger Ukraina med 6 %. Resten av topp 10 består nå av Israel (4 %), Norge (3 %), Spania (3 %), Frankrike (3 %), Italia (1 %), Storbritannia (1 %) og Østerrike (1 %).

Vil oddsen få riktig?

Oddsen gir gode indikatorer på hvordan resultatet i morgen vil bli, men allikevel har vi sett finaler der det ikke har gått slik som oddsen har spådd. Allikevel har oddsen klart å få 19 av 20 bidrag riktig gjennom semifinalene.

Hvilken plass vil Norge komme på?

I følge oddsen på hvem som vil komme i topp 5 ligger Norge på en 4. plass. Her troner Sverige i toppen med 83 %, fremfor Finland som har 75 % sjanse. Israel ligger på en tredjeplass med 50 %, Norge på fjerdeplass med 49 %. Ukraina ligger i skrivende stund på en femteplass med 40 % sjanse til å komme i topp 5.

Og det ser ut som at vi kan håpe på en en god plassering i morgen. På oddsen om hvilke låter som trolig vil komme i topp 10 er det Sverige som troner med 90 %, Finland på andreplass med 87 % sjanse, mens Norge ligger på en tredjeplass med 79 %. Israel (78 %), Ukraina (71 %), Spania (68 %), Frankrike (67 %), Italia (65 %), Armenia (56 %) og Østerrike (40 %) følger deretter som utgjør oddsens gjetninger rundt hvilke 10 bidrag som vil ligge i topp 10.

Kan bli spennende!

Når det gjelder telestemmer og jurystemmer ser det ut i følge oddsen at det kan bli veldig spennende i morgen. På 1. plass på oddsen rundt hvem som vil få mest folkestemmer så ligger Finland med 49 %. Ukraina ligger på andreplass med 17 % sammen med Sverige. Norge ligger på en fjerdeplass med 4 %.

Når det gjelder jurystemmene troner Sverige i toppen med hele 59 % sjanse til å få mest stemmer. Frankrike følger etter med 10 %, mens Spania ligger på tredjeplass med 7 %. Finland ligger på en femteplass, mens Norge ligger her på en åttendeplass.

Vi har intervjuet mange av årets Eurovision-artister. Bli bedre kjent med dem her!

Så nå er det bare å gjøre seg klar til en festkveld i morgen! Finn frem finstasen, paljetter og god mat og drikke. NYT KVELDEN!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien