Stockholms fotballag vil ikke vike for Eurovision

Foto: Corinne Cumming / EBU

Stockholm utpeker seg til favoritt til å være neste års vertsby, men med Globen utelukket som arena og problemer med ledig kapasitet andre steder kan gjøre det vanskelig.

Ifølge dagens nyheter ønsker ikke byens fotballag å vike for Eurovision. De har ingen problemer med arrangementet i seg selv, men de ønsker ikke å spille på andre arenaer eller dele en arena i de seks ukene Eurovision skal oppholde seg på deres hjemmebane.

Globen er stengt for oppussing i 2024 og kan derfor ikke brukes. På Stockholms to andre arenaer, Friends arena og Tele2 arena spilles det fotball, og mai/juni er høysesong i ligaen. Det er heller ikke et alternativ å la alle byens tre lag spille på samme bane da gressmatten ikke tåler belastningen. Et av lagene vil heller ikke spille på kunstgress, som er på Friends arena.

Livenation som er ansvarlig for driften ved arenaene sier at foreløpig vet de veldig lite, men de ønsker å gå i dialog for å finne en løsning.

Gøteborg er ikke aktuell som vertsby da taket på byens arena, Scandinavium, ikke er laget for en lysrigg som Eurovision krever. Når det gjelder Malmø er det lite informasjon å finne.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien