Stor regelendring for MGP

Programledere for MGP 2023. Stian Thorbjørnsen og Arianrhod Engebø. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Påmeldingen til Melodi Grand Prix 2024 er nå åpen, og med dette en ny regel.

Låter som er utgitt etter 1. september 2023 kan nå bli plukket ut til å delta i MGP året etter. Hensikten er ett større mulighetsvindu for flere gode låter og artister til MGP. Potensielt vil det også skape økt engasjement for ny norsk musikk og for MGP før sesongen sparkes i gang.

Regelendringen gjør at MGP-redaksjonen og eventuelle deltagere kan ha dialog om materiale som allerede er sluppet til publikum. Publikum og medier kan allerede i september begynne å spekulere i om eventuelle låter fra høstens utgivelser blir å se og høre i MGP.

Dette vil også gi fans mulighet til legge press på artister og MGP-redaksjonen med ønske om spesifikke låter og artister. MGP er en av Norges mest engasjerende begivenheter, og dette er en ny vei for å skape enda mer engasjement rundt MGP og ny norsk musikk.

Hvilke artister og låter som deltar i MGP vil derimot ikke offentliggjøres før i januar måned. Regelendringene er i tråd med EBUs eget regelverk, der alle låter som er lansert etter 1. september kan delta i Eurovision året etter.

Påmelding

Har du en låt eller fler som du ønsker å sende inn til MGP 2024?

Følg linken HER

Regler for påmelding

– Kun tre låter pr. komponist/produsent/artist

– Det oppfordres til at påmeldte bidrag har minimum en norsk låtskriver, da MGP ønsker å prioritere og fremme norsk musikkliv.

– Artist må være fylt 16 år april 2024.

– Påmelding t.o.m. 31. august 2023 kl. 23:59

Hva synes du om denne regelendringen? Si din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Kilde: nrk.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien