Aserbajdsjan – hvorfor kom de på 34.plass?

Foto: Corinne Cummings - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Det ble faktisk hard kamp om sisteplassen i den første semifinalen også og i den grad det å få fire poeng er en seier var det altså tvillingene TuralTuranX fra landet som vel strenget tatt ligger i Asia.

Disse poengene til låten «Tell Me More» kom fra Latvia, Kroatia og Israel så sistnevnte land var raus mot begge de to landene som kom sist.

Selv spådde jeg at våre aserbajdsjanske venner skulle ta seg til finalen, da det var noe sjarmerende med både låten og opptredenen som muligens kunne få publikum med seg.

Vel der tok jeg feil, ikke at det var noe sjarmerende med de vi fikk se på scenen og det som faktisk var disse to gutta sin første opptreden på en scene, da hadde kun erfaring fra gatene i Baku før dette.

Mangelen på poeng skyldes nok mer at låten slet litt med å ta av og at de kanskje fremstod like mye kald som sjarmerende på scenen, de klarte rett og slett ikke å formidle på en tilstrekkelig god måte den sjarmen som finnes i låten og manglende scene-erfaring kan nok ta en god av skylden for akkurat det skulle jeg tro.

Dessuten tar vel låten aldri helt av og alt i alt tror jeg vel mange til slutt følte at det nok var andre låter i denne semifinalen som mer fortjente poengene deres.

Det må legges til at det vokale var i vater slik jeg hørte det, men det er nok en faktor de som stemmer hos folket ikke nødvendigvis bryr seg så mye om.

Vi får gi dette landet litt heder for at de endelig sendte en egenkomponert låt, men med dette resultatet spørs det om akkurat det forsøket vil blir gjenopptatt neste år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien