Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.
Det begynner å bli en stund siden alle nordiske land var i finalen og et av de landene som virkelig har slitt er våre danske venner, de har nemlig ikke vært i finalen siden 2019 og det begynner nå å bli noe år siden gitt.
Skulle man tro bookmakerne skulle det endelig bli en endring på dette i år med låten «Breaking My Heart» og vel det var vel ikke helt låten det stod på i år som gjorde at ting helt gikk veien.
For helt til kun timer før semifinale 2 ble avholdt var Reiley inne blant de som skulle ta seg til finalen med noe over 50% sjanse i følge bookmakerne, men da oddsen stengte var den helt nede i 17%.
Hva skjedde, jo en vokal som var helt krise var det som skjedde og det var kun folket på Island som klarte å overhøre dette og var raus nok å gi hele 6 poeng.
Allerede fra første tone går det vokalt galt og det er kun i bruddstykker av låten at det låter sånn noenlunde greit, stort sett er dette veldig puslete og surt vokalt.
Dette var jo noe vi norske ESC-fans fryktet skulle skje med vår artist siden man brukte autotune i MGP, men heldigvis leverte Alessandra varene internasjonalt, ryktene sier at det ble brukt autotune i den danske finalen også og for dem oppstod dette vokale marerittet.
Når karen i tillegg er alene på scenen, med unntak av det glimte vi får av en av scenearbeiderne som dytten veggene rundt, så skjer det nok for lite på scenen til at dette skal bli interessant for de som stemte.
Leste ett sted at Norge og Danmark ble valgt for å åpne sine respektive semifinaler da de ble ansett for å være barnevennlige og for Reiley sin del får vi håpe at barna lærte at man skal kunne synge med den stemmen man har.
Dog, voksne som stemmer er ikke like hyggelig og syntes nok at det sukkersøte showet vi ble servert nok ble for søtt og dermed ikke like spiselig.
Tror faktisk våre danske venner bør vurdere utenlandske dommere i sin nasjonale finale skal de bli en nasjon å regne med i ESC, det danske folk har åpenbart ikke teften lenger.