Tilbakeblikk på Eurovision-sesongen 2:4

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Dette er et blogginnlegg og representerer kun synspunktene og smaken til skribent Knut Olav Halseth.

Da er vi kommet til 2. del av min oppsummering av årets Eurovision-sesong. Dette er altså en liste over låter som falt i smak hos meg, men som ikke kom til Liverpool.

30. Someday – Stig Van Eijk – Norge

I likhet med Kate Gulbrandsen gjorde Stig Van Eijk som tidligere MGP-vinner også comeback. Og det med en deilig reggaelåt med en viktig tekst. Stigs smittende humør på scena smittet også over på meg og det var derfor han som fikk min stemme i sin delfinale. Det hjalp ikke, men Van Eijk kan være stolt over å ha gitt oss denne herlige låten her.

29. Atle Pettersen – Masterpiece – Norge

Denne låten til Atle Pettersen traff pappahjertet mitt, og derfor fikk den stemmen min både i semifinalen og finalen i MGP. At han ikke vant lever jeg fint med siden Alessandra på alle måter gjorde en fenomenal innsats. Å se hvor mye denne låten betød for Atle under opptredenen var også sterkt å være vitne til.

28. Maria Celin – Freya – Norge

Dette var opprinnelig den låten jeg så som vinner av MGP. En småmektig låt som du hører er norsk, eller ihvertfall nordisk. Nå kom ikke Maria Celin seg til finalen, men jeg synes fremdeles at Freya er er kanonlåt som fortjener sin plass på denne lista.

27. Langi Seli og Skuggarnir – OK – Island

Söngvakeppnin skuffet meg i år med nesten bare flat mainstreampop. Men disse erfarne rockabillykarene livet kraftig opp, og med sin store popularitet på Island, ihvertfall blant de som har levd noen år så kom de seg helt til Gullfinalen. Der måtte de gi tapt for Diljá, og det var litt synd, for rent musikkhistorisk hadde det jo vært en innertier å sende et slikt bidrag til et Eurovision i Liverpool!

26. Sandra Lyng – Drøm d bort – Norge

Jeg var helt sikkert ikke den eneste som ble berørt av Sandra Lyngs gripende sang om et barn som opplever vold i hjemmet. Faktisk var det så sterkt at enkelte stilte spørsmålet om det ble for sterkt for MGP-settingen. Jeg synes ikke det, ikke noe tema er for lite eller for stort til å bli tatt opp i en låt, og da hører det også hjemme i MGP. Det ble ikke finale, men tusen takk Sandra for en låt vi trengte å høre! Og jeg vil påstå, en opptreden som vil lyse i MGP-historien.

25. Felivers – Never Back Down – Polen

Det var mange gode rockeband i årets sesong, og de unge medlemmene av polske Felivers beviste med denne låten at de har mye å fare med. Jeg sier ja takk til at de stiller opp en gang til!

24. Herscenslus – Vremenska zona

Jeg har nevnt den serbiske finalen som en av de beste i år, og her kommer nok et bevis på det. Igjen en låt som er umiskjennelig fra Balkan med herlige rytmer. Balkanmusikk som dette kan jeg ikke få nok av!

23. Panetoz – On My Way – Sverige

Ikke en Melodifestivalen-finale uten en reinhekla partylåt, og den stod Panetoz for i år. Og dette er en partylåt av høy klasse. Jeg nynner fortsatt på refrenget, denne låten gjør meg bare glad! Fun Fact: En av gutta i Panetoz livnærte seg noen år som basketballproff i Tromsø!

22. Modà – Lasciami – Italia

Så endelig skal vi til Italia, og bandet Modà som ga meg gåsehud og klump i halsen med denne såre rockeballaden om et par som går hver sin vei. Nydelig, rett og slett! Et av som vanlig mange høydepunkt under årets Sanremo-festival.

21. Beatrich – Like A Movie – Litauen

Beatrich var min klare favoritt i Litauen, hun vant både sitt heat og sin semifinale, men i finalen ble det 3. plass både hos juryen og folket, og da ble det selvsagt bare den nederste plassen på pallen. En glad og kul rockelåt dette!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien