Ny musikk fra Eurovision-artister!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Det er igjen på tide å se på hva årets og tidligere Eurovisionartister har gitt ut av ny musikk de siste ukene!

I forrige artikkel glemte vi å ta med det spennende samarbeidet mellom årets slovenske artister Joker Out og en av Liverpools største stjerner, Elvis Costello. De har nemlig gått sammen om å lage New Wave. Costello har hele tiden oppholdt seg i USA, der han bor, men både låt og video har det blitt.

Latvias Sudden Lights kom ikke til finalen i Liverpool, men er ute med ny låt hvis tittel forteller noe om et band som har ristet av seg skuffelsen. Oversatt til norsk heter den nemlig Vi fortsetter.

Vi holder oss til Latvia og deres deltakere fra ifjor, Citi Zeni, som er i partyhumør. Oversatt til norsk heter låten nettopp Party.

Irland har hatt et traurig tiår i Eurovision, der eneste Ryan O’Shaugnessy i 2018 har klart å komme til finalen. Og det er nettopp han vi skal til nå, han slapp nemlig The Moment for en uke siden.

Halvt danske Victor Vernicos klarte ikke å ta Hellas til finale i år, men han har heller ikke ligget på latsiden etter Eurovision. Han er ute med denne her, The 968 Paradox.

Vesna, som representerte Tsjekkia og tok de til 10. plass i Liverpool med My Sister’s Crown er ute med rykende fersk låt, Hej mami.

Ukrainske Tvorchi, som ble nr. 6 i Liverpool med Heart of Steel har på sin nye låt slått seg sammen med rockebandet The Hardkiss. Og vokalist der er ingen ringere enn Julia Sanina, som var en av programlederne i år. Deres låt heter oversatt til norsk Drømmere.

Tyrkiske Serhat representerte San Marino både i 2016 og 2019 og den siste gangen oppnådde han San Marinos beste plassering til nå, en 19. plass med Say Na Na Na. Her er låten han ga ut for to uker siden, M.Y.K.O.N.O.S.

I 2018 var det Jessika som sang for San Marino sammen med Jenifer Bening med Who We Are. Jessika har også gitt ut låt nå i juni, her er Rain:

Douwe Bob ble nr. 11 for Nederland med Slow Down i 2016. Nå i juni har han sluppet This World Is Our Home.

Det estiske jentebandet Vanilla Ninja traff mange med Cool Vibes, som de sang til 8. plass for Sveits i 2005. For to år siden gjorde de comeback med nytt album, men parallellt har vokalist Lenna en solokarriere. Hun er en av Estlands største popstjerner og har nylig sluppet Uuesti, som betyr En gang til:

Tyske Lena, som vant med Satellite sist vi arrangerte Eurovision i 2010 slapp for en uke siden What I Want:

Rosa Linn, sensasjonen fra ifjor som fikk en av de største hitene i Eurovisionhistorien med Snap har i dag sluppet en EP med seks låter. Vi har valgt tittellåten Lay Your Hands Upon My Heart:

Til slutt tar vi med fjorårets ukrainske vinnere Kalush Orchestra. De er meget produktive, og har nettopp sluppet In the fire:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien