Oppsummering av Eurovision-sesongen 3:4

Keira prøve - Foto: Miikka Varila

Dette er et blogginnlegg og representerer kun synspunktene og smaken til skribent Knut Olav Halseth.

Da har jeg kommet til del tre av min oppsummering av årets meget varierte og musikalsk spennende Eurovision-sesong!

20. Dapunksportif – World Needs Therapy – Portugal

Dapunksportif karret seg til den portugisiske finalen ved å vinne en ekstra seeravstemning om siste finaleplass i sin semifinale. I finalen ble Dapunksportif glemt av de sju fagjuryene og fikk bare 2 poeng alt i alt av de. Men seerne ville noe helt annet, der ble de nr. 3 til stor jubel fra bandet og det var nydelig å se at de fikk noe igjen for å delta. Dette er en energisk låt med en tekst til ettertanke om tiden vi lever i. Her er det mye frustrasjon som må ut.

19. Keira – No Business On The Dancefloor – Finland

Käärija og Cha Cha Cha gjorde rent bord i UMK-finalen i Finland, men debutanten Keira imponerte meg med sin aller første låt som artist. Selvsikker opptreden, og en fengende og drivende god poplåt helt etter mitt hjerte. Håper derfor Keira blir å se også i senere utgaver av UMK, og kanskje i Eurovision. Potensialet er der i fullt monn!

18. Detour – Master Blaster – Kroatia

Enda en kul poplåt som minner litt om belgiske Vaya Con Dios, for dem som husker de fra 90-tallet. Var min største favoritt i Kroatia, men var ikke særlig påaktet av mange andre. Derfor var det gledelig å se at de til slutt havnet helt opp på 3. plass, høyst fortjent etter min smak! Og nå i vår har Detour kommet med et album som også heter Master Blaster, og som er en ren musikalsk nytelse fra start til slutt!

17. m els – So Good (At What You Do) – Estland

En av flere perler fra den estiske finalen, Eesti Laul. En fengende låt, som handler om å bryte ut av et manipulerende forhold og stå på egne bein. 

16. Patrisha – Hush – Latvia

Patrisha var håpet mitt i Latvia. Jeg så for meg at denne litt industrielle poplåten ville stå ut i Liverpool. Men i Supernova-finalen ble hun nr. 2, slått av Sudden Lights. Synd, etter min smak. Patrisha er etter hva jeg forstår stor stjerne i Latvia, og at de måtte jobbe en stund for å overbevise henne om at det var riktig å delta i Supernova. Jeg håper at 2. plassen ikke gjør at hun avviser et nytt forsøk, for basert på det jeg ser og hører her så er hun en klasseartist.

15. Leo Gassmann – Terzo Cuore – Italia

Det som traff meg mest med unge Leo Gassmann under årets Sanremo var hans glede og entusiasme på scena, han viste med all tydelighet at han elsket å stå på den berømte scena. Såpass at han midt i en opptreden kysset kamera, akkurat som en målskårer på en fotballkamp. Og når låten også var fengende og god så ble det en match jeg ikke kunne stå imot.

14. Elodie – Due – Italia

Elodie er stil og klasse, og når hun kom med en stilig og fengende poplåt så var det bare å nyte. Dette er italiensk pop på sitt aller beste.

13. Rosa Chemical – Made In Italy – Italia

Rosa Chemical var ny for meg, men for en fest han laget med alle sine opptredener under Sanremo! Han toppet det på finalekvelden med å dra storstjernen Fedez opp på scena hvor han ga han et langt munnkyss mens Fedez’ kone, som var i programlederteamet den kvelden stod og så på. Som Achille Lauro er han en infant terrible som er tatovert i ansiktet, bare for å ha sagt det! Men altså, dette var show, dette var party, og selvsagt for drøyt for mange italienere. Men ikke mer enn at Rosa fikk en hederlig 8. plass i Sanremodebuten. Og altså, det er veldig synd at Sanremo tar ned videoene fra selve framføringene et par uker etter festivalen.

12. Lonely Spring – Misfit – Tyskland

Det var mye bra i Tyskland i år, og det unge poppunkbandet Lonely Spring traff meg skikkelig. Dessverre bommet de med stagingen under den tyske finalen, derfor viser jeg videoen istedet. Dette er kult, dette er badass, dette er diggbart!

11. Nicklas Sonne – Freedom – Danmark

Bare en ung TikToker fra Færøyene stod i veien for at Nicklas Sonne kunne ta rock til Eurovision for Danmark. Dette er en streit, rett fram rockelåt helt etter mitt hjerte, og jeg håper at dette inspirerer flere rockere til å bli med i Dansk MGP framover!

Om en uke kommer jeg tilbake med min Topp 10 fra årets sesong, så heng med da!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien