Hellas – hvorfor kom de på 30.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Årets yngste deltager kom fra Hellas, han het Victor Vernicos, utelot Jørgensen i artistnavnet sitt og låten han sang het «What They Say».

Om det var det faktum at de gjorde ganske så stor suksess i fjor med en halvt skandinavisk artist at det gjentok akkurat det vites ikke, men dette året skulle det vise seg at ting ikke helt gikk veien.

Victor klarte bare å karre til seg 14 poeng og han skal være glad for at bestekompisen i ESC-sammenheng Kypros var i samme delfinale, de gav han rundhåndet 12 poeng og skjøv ham dermed en plass opp på resultatlisten.

Også Hellas gjorde den «tabben» at de sendte en låt som nok hadde mye mer gjennomslagskraft hos en jury enn den hadde hos folket, men til deres forsvar skal det sies at akkurat det er ikke alltid like lett å forstå seg på.

Det er vel liten tvil om at unge her Jørgensen er talentfull, men av og til får noen vist frem talentet sitt uten at det en utviklet i tilstrekkelig grad.

Det som skjer på scenen er, selv om han prøver sitt beste for å få frem en slags energi, egentlig tamt og passe intetsigende og det hjelper ikke at han nesten lit desperat prøver å oppildne publikum i salen til å være med på å skape litt energi.

At vokalen er svak, ustødig og ikke helt der den burde være gjør ikke saken bedre og dette blir det litt ungdommens kulturmønstring over, det staselige med det er at man tør å opptre og ikke nødvendigvis kvaliteten på opptredenen.

Jeg skal gi dette landet et pluss i margen for flotte visuelle effekter, noen har i hvert fall skjønt at dette er en TV-sendt konkurransen.

Har vel en følelse at våre greske venner nok vil svikte ungdommen neste år og satse på noen med litt mer erfaring.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien