Georgia – hvorfor kom de på 29.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Vår georgiske venninne Iru var den eneste av de som bookmakerne tippet skulle ta seg til finalen som ikke greide det og siden hun manglet 41 poeng på å gjøre det var hun dermed ganske så langt unna å klare det.

Låten hun sang het «Ekko» og var en dramatisk ballade av det skikkelig store slaget gjort om mulig enda større med et skikkelig stort nummer på scenen, hvorfor sviktet da så stort?

For, det må det ha vært, dette landet har ikke vært i finalen siden 2016 og var vel derfor ganske så desperate etter akkurat det og la derfor ansvaret for å oppnå det på erfarne Iru sine skuldre.

Det er liten tvil om at dette er en mektig og flott sang og det er egentlig ikke så mye å utsette på det vokale i denne låten, hva gikk feil da?

Når man ser på opptredenen er det litt mye innadvendt og jeg synes vel ikke at madam Khechanovi helt klarer å nå frem til meg som TV-seer.

Det vi ser blir egentlig litt intetsigende og det er nesten stygt å si når man ser at her har det virkelig blitt langt ned mye arbeid i en flott sceneopptreden.

Hadde bare damen sett meg litt mer inn i øynene og fått meg til å tro på det hun sang om så kanskje hadde hun fått flere på kroken.

Denne låten faller vel også inn i jury-mat-kategorien og disse låtene ble vel stort sett luket ut i semifinalene dette året.

Man får håpe at våre georgiske venner slikker sårene sine og kommer opp med en låt neste år som faktisk tar dem til finalen, det hadde de fortjent nå.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien