Latvia – hvorfor kom de på 28.plass?

Foto: Corinne Cummings - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Som tidligere nevnt rangerer jeg de låtene som ikke kvalifiserer seg til finalen på grunnlag av de poengene de fikk i sin semifinale og ikke hvor nær de var en eventuell finaleplass.

Av denne grunn snakker vi i dag om årets latviske bidrag, det het «Aija» og ble fremført av gruppen Sudden Lights.

Ikke siden 2016 har dette landet kvalifisert seg til finale, men i år manglet de bare 4 poeng på å slå det landet som endte på tiendeplass i deres semifinale, det må ha vært svært surt for dem å finne ut av.

Kanskje spesielt med tanke på det faktum at våre latviske venner ikke hadde noen «naboer» som kunne stemme på dem, mens Serbia som knep 10.plass fikk hele 10 poeng fra Kroatia.

Vel, om ikke annet kan de skryte av at de var bedre likt av resten-av-verden-stemmerne enn hun der Loreen som vant, de fikk 8 poeng av denne «juryen», men vår svenske venninne fikk 7.poeng.

Det største problemet for Andrejs, Kärlis, Zitmanis og Martins var nok rett og slett at de var med i den tøffe semifinalen, hadde de bare trukket den andre semifinalen hadde de nok fått seg finaleplass tror nå jeg da.

Vi ble nemlig servert et ganske så fint visuelt show der de klarte å frembringe stemningen i låten på scenen og de klarte å fremstå som et band og den dynamikken du forventer var absolutt til stede.

Mulig at vokalisten fremstod som litt vel introvert, men egentlig passet det til låten, det er ikke akkurat veldig utadvendt om dere skjønner hva jeg mener.

Legg til bra vokal og man skjønner at det var mer tilfeldigheter som gjorde at dette landet ikke tok seg til finalen, la oss håpe at de kommer tilbake neste år med enda mer pågangsmot og en låt som endelig kan ta den til finalen, sist de kom seg til finalen ble den nemlig avholdt i Sverige.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien