Storbritannia – hvorfor kom de på 25.plass?

Foto: Corinne Cumming EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

I den grad man kan si at det hviler noen forbannelse over ESC må en av dem være at arrangørlandet skal gjøre det heller dårlig på resultatlisten.

Fjorårets arrangør Italia gjorde det vel temmelig bra, det kan man knapt si om vår britiske venninne Mae Müller og låten hennes «I Wrote A Song».

Det var faktisk ganske så store forventninger til å respektabel plassering for denne låten og fallhøyden var dermed veldig stor, fra en plass unna seieren i fjor til en plass unna sisteplassen i år, og hadde det ikke vært for poengmessig velvilje fra Ukraina som stod for hele 9 av de 24 poengene mottatt hadde det blitt sisteplass gitt.

Jeg vil vel ikke si at det var så mye feil med årets britiske låt, den hadde moderne vibber og en attitude som ikke er vanskelig å like, men når det gjelder slike låter er utfordringen å få de samme vibbene og atituden frem på scenen når det skal synges og danses.

Og denne utfordringen var nok dessverre ikke vår venninne Mae helt på høyden til å klare, det ble rett og slett for puslete de vi fikk se på scenen.

Det største problemet var nok en skikkelig dårlig vokal i deler av låten, hun skal ha for at den ble litt bedre utover i låten til tider, men da var nok skaden allerede skjedd er jeg redd.

Hun prøver så godt hun kan i være i låten, men på en eller annen måte virker det som hun er på etterskudd og aldri kommer seg helt inn i låten og den stemningen fremføringen burde ha.

Mulig hun ikke hadde den nødvendige scene-erfaringen til et såpass stort nummer og blir man noen nummer for liten til det man skal gjøre blir det dessverre litt puslete selv om utgangspunktet nødvendigvis ikke er det.

Man får håpe at når dette landet endelig fikk lov til å arrangere en finale så får de lyst til å gjøre det på nytt etter at de selv har vunnet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien