Frankrike – hvorfor kom de på 16.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

For andre år på rad trodde juryen i Adresse-programmene at våre franske venner virkelig skulle gjøre det helt store og i år var det topp-score fra alle 8 som kunne stemme så da måtte det vel gå veien.

Den samme veien trodde lenge våre franske venner også at det skulle gå og i forhåndsvideoen hadde La Zarra helt åpenbart den store diva-faktoren låten «Evidemment» trengte.

Men, som vi ha sett en del ganger i vår elskede musikk-konkurranse er det den greia man får til på scenen man faktisk blir bedømt på og når den ikke holder samme standard som forventningene skulle tilsi går det av og til mye dårligere enn forventet.

Faktisk så hadde bookmakerne hele 4 av de 5 store på topp-ti før finalen ble avholdt, fasiten ble at 4 av de 5 store kom i bunn-11 i stedet.

Hva gjorde så vår franske venninne så feil da, hun endte hele 9 plasser lavere enn spådd.

Vel, ingen kan ta fra henne de faktum at hun gav oss tonnevis med diva-faktor, men dessverre føler jeg hun manglet den siste selvsikkerhets-faktoren en diva skal ha, hun ser ut som en diva, men i ansikts-utrykket hennes ser jeg lite av diva-faktoren dessverre.

Hun var rett og slett ikke overbevisende nok og den ideen med å ha henne høyt opp på et platå var rett og slett ikke helt av det gode slaget.

Hun fremstår som passe usikker der hun står nærmest litt vaklende oppe på sitt lille platå, greier det vokale greit nok, men som diva føler jeg dette blir litt puslete til tider, selv om låten hennes er super kul.

Poengmessig var jury og folket ganske så enige, henholdsvis 54 og 50 poeng gav de fra seg til madam Fatima-Zahra Hafdi som hun egentlig heter og med «kun» 104 poeng til sammen ender man dessverre på den nedre delen av resultatlisten er jeg redd.

Men, våre franske venner prøver virkelig så jeg ser frem til en ny stor låt til neste år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien