Østerrike – hvorfor kom de på 15.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Poengmessig fra 15.plass til 10.plass skilte det mindre enn 10 poeng så her var det faktisk passe tilfeldig hvilken plass man fikk og de som trakk det korteste strået slik sett var jentene Teya og Salena som var sånn passe uheldig at de «bare» fikk 120 poeng og dermed mistet en topp-ti-plassering med ganske så få poeng.

«Who The Hell Is Edgar?” het låten og noen mener antagelig at den fikk litt for lite poeng og med en andreplass i bagasjen fra sin semifinale ble nok sluttplasseringen i finale en liten skuffelse.

At juryen hadde denne låten på 8 plass etter at de hadde sagt sitt med sine 104 poeng avgitt var kanskje ikke så overraskende, men at folket bare mente at dette var verdt 16 poeng var sånn passe mer negativt overraskende.

De fikk lov til å starte finale-showet med sin låt og kanskje ikke folket rett og slett var kommet helt i den stemningen som kanskje kreves for å like denne låten, hvem vet?

Vokal er det vi hører helt greit, men jeg synes vel at showet ikke helt klarer å ta helt av, det er noen forknytt over det.

Jeg tror faktisk det å ta med danse-jenter var en stor tabbe, de godt voksne gutta som deltok i forhåndsvideoen var mye kulere og er synges det om en godt voksen amerikansk mannlig forfatter og så er det rensket for mannlighet på scenen?

Den underfundige humoren og satiren i teksten forsvinner i noe taktfast og pent å se på og blir dermed ganske så uinteressant og rett og slett ikke den låten som skal starte showet med å fenge alle i publikum.

Billed-regien på dette nummeret er heller ikke helt i toppslag, den blir for rotete og sjarmen i låten forsvinner i altfor mange avstands-bilder av scenen og dermed blir formidlingen av låten også skadelidende.

Dette var første gang våre østeriske venner var i finalen siden 2018, skal vi håpe på en repetering av den bragden neste år i hvert fall?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien