Catch Up: Rasmus Thall

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Velkommen til den tredje og siste utgaven av «Catch-Up»! I dag har vi gleden av å gjenforenes med Rasmus Thall, en av artistene som vi ble kjent med under årets Melodi Grand Prix. Vi er nysgjerrige på å høre hva som har skjedd med ham siden sist og hvilke spennende planer han har for fremtiden. Rasmus deltok i den første delfinalen med låten «Tresko». Vi har tatt en prat med ham for å oppdatere oss om hans siste opplevelser og for å få innsikt i de kommende prosjektene hans.Velkommen til den tredje utgaven av «Catch-Up»! I dag har vi gleden av å gjenforenes med Rasmus Thall, en av artistene som vi ble kjent med under årets Melodi Grand Prix. Vi er nysgjerrige på å høre hva som har skjedd med ham siden sist og hvilke spennende planer han har for fremtiden. Rasmus deltok i den første delfinalen med låten «Tresko». Vi har tatt en prat med ham for å oppdatere oss om hans siste opplevelser og for å få innsikt i de kommende prosjektene hans.

  • Hvordan går det med deg om dagen? Hva gjør du nå?

Det er supert med meg! Jeg fokuserer mye på egen musikk, og gjør ikke sessions med andre. Jeg prøver etablere litt «skylapper», slik at jeg kan fokusere og gjøre greia mi så gjennomført som mulig. Jeg blir fort stresset av sosiale medier og andre sin mening. Så jeg prøver å unngå distraksjoner, og minne meg selv på at folk er mest opptatt av seg og sitt. Utenom det har jeg litt gigs rundt omkring, og jeg har gitt ut EP – som ble til et album – siden sist, som inneholder en ny låt som heter «Rasmus-sangen». Den har det kommet masse fine reaksjoner på, som jeg er veldig takknemlig for. Så ja – det er mye som skjer!

  • Hvordan var det å være med i MGP? Hvilke opplevelser sitter du igjen med?

Melodi Grand Prix er jo på en måte den siste ordentlige musikk-kulturarven vi har i Norge, og en av de siste bastionene på norsk TV hvor deltakere av alle generasjoner får lov til å delta og uttrykke sin stil. Også bidrar det også til å skape et samhold i et potensielt polarisert og delt Norge og Europa. Det var veldig gøy å delta, jeg følte meg sett og godt ivaretatt av MGP teamet og NRK. Satt pris på at jeg fikk uttrykke meg selv, blant annet gjennom et legendarisk sceneshow med «Tresko» som NRK lot meg få fremføre med stort spetakkel. Altså – jeg fikk lov til å sitte på en gigantisk tresko og bli rullet ut av to sterke karer fra Bårdar Danseinstitutt! Jeg er takknemlig for alle jeg ble kjent med og alle som bidro til å få opptredenen til å bli det den ble. 10 av 10.

  • Hvordan har tiden etter MGP vært? Du har jo gitt ut et album, kan du fortelle litt mer om det?

Albumet herer Ironisk Distanse. Alle mennesker har forskjellige sider ved seg selv, og jeg liker å kommunisere ting med humor. Jeg føler at vi har mistet litt av ironien her til lands, alle temaer kan ikke være et minefelt. Kommunikasjon går begge veier – Den som formidler må være klar over konsekvensene av dems ord. Men også de som lytter/mottar må ta ting med en klype salt og ha skjønn. Hvis noe ikke gir mening så spør. Norge har humor, og derfor lager jeg musikk som spiller på det og formidler budskap gjennom ironiske tekster.  

  • Hvem var favoritten i ESC utenom Alessandra?

Jeg likte Finland. Det var en ekte låt. Man kan ikke si at den ikke var autentisk og gjennomført. Opptredenen til Käärija føltes så ekte, og tilstedeværelsen hans var helt rå. Finland var vinneren i min bok, Farida (kjæresten hans og deltaker i MGP 2021) elsket Sverige, så hun var meget fornøyd med sluttresultatet. Men for meg, føltes Finland mer autentisk, umiddelbart, nyere og freshere.

  • Hvordan ser framtiden ut?

Jeg har opplevd at en del av låtene mine har fått god respons på TikTok, og det har kanskje har lært meg litt mer om hva folk ønsker å høre av meg. Jeg har et stort lager av musikk som potensielt kommer ut. Det ble satt litt på pause under MGP-sirkuset. Men nå er banen klar og musikken kommer. Jeg har et stort prosjekt på gang. Jeg kaller det et sosialt eksperiment. Gled dere!    

  • Får vi se deg i MGP igjen?

Det har jeg absolutt veldig lyst til! Jeg vil fortsette å sende inn nye bidrag hvert år, men det er ikke opp til meg. Om jeg får være med igjen blir det et stort JA. 🥳

Vi takker Rasmus for praten, og gleder oss til høre mere fra de spennende prosjektene han har på gang! Dette var siste episoden av «Catch Up» for denne gang – god helg!

Skribent Christer Høiland/ESC Norge og Rasmus Thall

Del:
Relaterte artikler