Ett overaskende programlederpar?

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Grand Prix-klubbens høsttreff gikk av stabelen denne helgen med besøk av blant annet Stig Karlsen. Han serverte de fremmøtte flere nyheter om Melodi Grand Prix 2024.

Dette er en blogg. Bloggen gir uttrykk for skribentens egne meninger.

En av nyhetene han presenterte var at finalen blir avholdt 3. februar 2024, men hvor den blir er fortsatt en hemmelighet. Dette satt i gang spekulasjonene; vil MGP-finalen avholdes i Oslo eller i Trondheim? Eller blir det ett helt annet sted? Og hva med delfinalene, hvilket format blir de avholdt i? Det er en diskusjon jeg overlater til noen andre.

Nå er det noe annet jeg ønsker å sette søkelyset på, da det var en annen uttalelse fra Stig jeg bet meg mer merke i. «Ett overraskende programlederpar» sa Karlsen under høsttreffet. Ett overaskende programlederpar! Hva sier det oss? Først og fremst gir han oss informasjonen om at NRK har valgt samme løsning som de gjorde i fjor, nemlig to programledere. Men ikke bare at de er to, men at de er ett overraskende par. Hva betyr dette? Vil det si at Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Arianrhod «Arian» Engebø er ute? Eller om en av de kommer tilbake med ny makker? Får vi to helt ferske programledere eller blir det en ny og en som har gjort dette før? Eller får vi to som har vært programledere begge to, men ikke sammen? Det er med dette de store spekulasjonene starter. hvem er disse to? Hvem skal lede oss gjennom Melodi Grand Prix 2024?

Hva med:

Alexandra Rotan?

Keiinos Alexandra hadde vært et overraskende og spennende valg som programleder. Det er jo ett hett rykte om at de kommer tilbake i MGP til neste år, men om dette ikke skulle være reelt, hva med at NRK gir Alexandra muligheten som programleder? Sceneerfaring har hun mer enn nok av, men hva med programledererfaring? Ut fra hva hun har postet i sosiale medier i det siste, kan det se ut som hun har fått litt erfaring med dette. Det kan se ut til at Alexandra har spilt inn «Julekveld hos Prøysen», der hun tidligere har vært gjest. Dette vil jo være en fin oppvarming til en ny rolle på MGP-scenen, kanskje sammen med Stian?

Atle Pettersen?

Atle gjør stor suksess som programleder for «Beat for Beat» på NRK1 og som Stian «Staysman» Thorbjørnsen, er han tidligere deltager i MGP. I tillegg til dette, har han opparbeidet seg god sceneerfaring etter å ha hatt en av hovedrollene i musikalen Jersey Boys. Atle er en stødig programleder som kan dra nytte av at han kjenner til MGP etter å ha vært med som artist. Det at han er såpass stødig gjør at han godt kan få en yngre makker på MGP-scenen, samtidig hadde han og Alexandra passet bra sammen.

Beat for Beat, Atle Pettersen vlog 2016.

Tamanna Agnihotri?

Når vi er inne på en yngre makker til Atle, hva med denne jenta? Tamanna har nok blitt kjent for de fleste gjennom sin deltagelse i høsten utgave av Forræder, men hun er langt fra noen fersking i faget. Hun har spilt i film, tv-serier, vært å høre i NRK-radio og hun var en av programlederne på Sommerskuta i 2021. Her får vi ei livlig jente som kan sette sitt personlige preg på sendingene i vinter.

Selma Ibrahim Karlsen?

Selma er ett annet makkerforslag til Atle, eller kanskje til Tamanna, noe som hadde vært en spennende kombinasjon. Selma har vært programleder for MGP JR i 2020, 2021 og i 2022. Kanskje hun nå er klar for å ta steget opp i den voksne utgaven av MGP? Med erfaringen av å lede Spellemannsprisen 2023 og som medprogramleder i «Alle Mot En», har hun i alle fall en cv som sier «dette passer jeg til»!

MGPjr 22: åpningslåt med Selma Ibrahim

Christine Dancke?

Kanskje Stian får fornyet tillit men med ny partner? Kanskje det er Christine? Kjent radiostemme fra NRK radio, programleder for VG-lista og låtskriver i MGP 2011 («Trenger mer», som ble fremført av Sichelle), DJ og musiker. Erfaringen er rik og her har vi ei dame som har peiling på musikk! Denne høsten har hun fått bryne seg på direktesendt tv som hoveddommer i årets Stjernekamp. Kanskje dette bare har vært oppvarming til en større rolle?

Nate Kahungu og Arianrhod «Arian» Engebø?

Eller er det Arian som får fornyet tillit? I dette alternativet av «en ny og en som har gjort dette før» får vi en duo som har jobbet sammen i tre år, som programledere av NRK P3s ettermiddagsflaggskip «StudioP3». Nå i november skal de også lede P3 Gull sammen. Nate vil jo være en nykommer på denne arenaen, men med sin vante makker ved sin side, vil han kunne plukke opp gode tips. Dette er en duo med god kjemi og de er ett ungt alibi, noe som passer med NRK’s ønske om å holde MGP populært blant de yngre seerne.

Arian og Nate deler ut P3-Prisen til Aurora under P3 Gull i 2022.

Milie Birkelund?

Når vi først er innom ett ungt alibi som kan appellere til den yngre garde, hva med Milie? Milie Birkelund er en kjent TikTok-personlighet for mange ungdommer, som nå er en av profilene i NRKs populære ungdomssatsing, «Unormal». Hun er også ny programleder for podkasten «Baksnakk» på NRK Radio. Det sies at Milie er en uredd og ærlig person, og hun kunne ha bragt noe helt nytt inn i programlederrollen. Milie hadde vært en spennende makker til alle de ovennevnte. kanskje spesielt Arian.

Hva med disse da?

Silje Nordnes – Har jo hoppet inn som vikar tidligere, og oppdraget i Maskorama er ferdig til jul.

Else Kåss Furuseth – Fra sal til scene! Har lurt i kulissene lenge, på tide med en plass på scenen?

Jan Thomas – Fra Jakten på kjærligheten til Jakten på vinnerlåta?

Selda Ekiz – Som fysiker kan hun jo finne kjemi med de fleste, og kanskje overgå Stays’ konfettikanon?

Kåre Magnus Bergh – Det er aldri for sent å snu! Får vi ett overraskende comeback?

MGP 2024

Det er mye å gledes over med en ny sesong av MGP! Vi får:

  • fire, fine lørdagskvelder i den mørkeste tida med masse ny musikk.
  • bli kjent med en herlig bukett med artister.
  • stor sjangerbredde.
  • sceneshow vi kan diskutere.
  • glitrende kjoler.
  • konfetti.
  • ett overraskende programlederpar

Og hvem dette programlederparet er, det får vi bare vente å se. Kanskje jeg treffer blink med noen av de jeg har trukket frem her, eller så kan det være totalt skivebom! Hvem tror du at vi får se som programleder i 2024? Si din mening under innlegget på våre Facebooksider, escnorge og escnorges diskusjonsforum.

Med dette ønsker jeg deg en fantastisk MGP-sesong! La Det Swinge!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien