Spennende Sanremo-rykter!

Foto: CAROSELLO - GIUSEPPE GRADELLA

Det er en måned igjen til det blir avslørt hvilke artister som skal delta i Sanremo 2024, og skal vi tro nettstedet All Music Italia kan det bli et stjernegalleri av en annen verden! Som kjent får vinneren av festivalen tilbud om å representere Italia i Eurovision.

Dette blir den siste festivalen der Amadeus er programleder og kunstnerisk sjef, og det ser ut til at han vil gå ut med et smell! Blant artistene som ryktes inn er Il Volo, trioen med de magiske stemmene som ble nr. 3 i Eurovision i 2015 med Grande Amore, der de vant publikumsstemmene.

Men de skal få hard konkurranse, for 2020-vinneren Diodato, som ikke fikk sjansen til å representere Italia det året grunnet pandemien skal også være blant neste års deltakere. Istedet ble hans Fai rumore en stor trøst for et sterkt pandemiplaget Italia den fæle coronavåren i 2020, der det verserte flere opptak fra Italia der folk sang den låten fra balkongene sine.

Ikke nok med det, men Mahmood, som vant med Soldi i 2019 og som igjen vant i 2022 sammen med Blanco og som begge gangene fikk sterke plasseringer i Eurovision skal også være lysten på et nytt forsøk. Achille Lauro er også en gjenganger som Amadeus helt tydelig er en fan av, med deltakelser i 2019, 2020 og 2022 og gjesteopptredener i 2021 og i år, samt Eurovisiondeltakelse for San Marino i Torino ifjor. Han har skiftet plateselskap og vil gjerne markere det med en ny hit, og da er Sanremo et ypperlig sted og lansere den.

Francesco Gabbani som skapte furore med Occidentalis Karma i 2017, der han ble nr. 6 i Eurovision og som ble nr. 2 i Sanremo 2020 ryktes også med. Det samme gjør sensasjonen Mr. Rain fra i år som fikk en kjempehit med Supereroi, som han fikk en 3. plass med.

I årene 1994 t.o.m. 2010 deltok italia i Eurovision bare én gang, nemlig i 1997. Nå ser det ut til at duoen som representerte de da, Jalisse, er klar for et Sanremo-comeback. De har hatt et kommersielt oppsving i det siste, og da passer en deltakelse godt inn.

Ellers ryktes Sanremo-kjenninger som Annalisa, La Rappresentante di Lista, Irama, Dargen D’Amico og Pinguini Tattici Nucleari med, samt gIANMARIA og Sangiovanni som var med som ungdomsartister i år. Rose Villain, som i sommer fikk en stor hit med jordbærhyllesten Fragole sammen med Achille Lauro er også på lista.

32 artister er på lista All Music Italia har publisert, så noen kommer nok til å falle fra. Uansett vil dette kunne bli et minnerikt Sanremo-år, og det er bare å sette av dagene fra 6. til 10. februar. Da er som kjent vårt eget Melodi Grand Prix over, så da er det bare å kose seg med enda en stor og mangefasettert musikkfest fra ærverdige Teatro Ariston i Sanremo.

Her er ryktelista, i alfabetisk rekkefølge:

Achille Lauro 

Alessandra Amoroso

Alfa

Angelina Mango

Annalisa

Bresh

Dargen D’Amico

Diodato 

Ditonellapiaga 

Ernia 

Francesco Gabbani 

Geolier

Ghali 

gIANMARIA 

Gigi D’Alessio

Il Volo

Irama

Jalisse 

LA Rappresentante di Lista 

Mahmood 

Matteo Paolillo

Mr. Rain 

Patty Pravo

Pinguini Tattici Nucleari

Rhove 

Rocco Hunt

Rose Villain

SALMO 

Sangiovanni 

Tedua

The Kolors

Tropico 

Hva tenker du? Gjør denne listen at du gleder deg ekstra til neste års Sanremo? Si gjerne din mening i vårt diskusjonsforum på Facebook!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien