Flere MGP 2024-rykter

Foto: ESC Norge

MGP-sesongen er i gang for fullt og vi fortsetter å grave i hint og spor som kan føre oss nærmere potensielle artister vi får se og høre i MGP 2024.

Vidar Villa er et av navnene vi nylig har fått ferten av. Vidar Villa deltok i MGP 2018 med sangen «Moren din» som ble en stor favoritt i fan-miljøet, og skal vi tro ryktene er han nå klar for å gjøre et MGP-comeback med enda en norsk låt.

Leonardo Amor har nylig gitt ut sin debutlåt under det nye plateselskapet til Bjørn Olav Edvardsen. Rundt promoteringen av «Walls» skrives det blant annet at det skjer mye spennende fremover, og da kan man jo kanskje mistenke at det er et lite pek til Melodi Grand Prix, som Edvardsen selv deltok i, i 2023. Vi har i alle fall rettet blikket mot Leonardo og en potensiell MGP-debut for gullstrupen som ble kjent gjennom The Voice tidligere i år.

Mistra beskriver seg som den mest usannsynlige duoen fra Norge. Her snakker vi stor prosentsjanse for en MGP-deltakelse. Tidligere har vi hørt at en MGP-vinner ønsker å gjøre comeback i år, og når Benedicte Adrian plutselig legger ut bilder fra det som tilsynelatende er en NRK-korridor, sammen med en sminket Anders Odden (metal-gitarist i bandet Cadaver), da sperrer vi opp øynene.
Under sine innlegg og historier på Instagram ber Mistra oss vente til 2024 før vi får vite mer, men vi tror vi allerede sitter på fasiten.

Nattsvermer er et groove metal band fra Stavanger. De startet opp i 2016 som Liquid Mojo, men etter en pause startet de opp igjen i 2020 under navnet Nattsvermer. Her er det foreløpig ingen tydelige hint om en MGP-deltakelse, annet enn at de plutselig en sen høstkveld bestemte seg for å følge ESC Norge på Instagram. Ved nærmere undersøkelse kan man se at de også følger og blir fulgt av MGP-general Stig Karlsen. Karlsen har tidligere sagt at Trøndelag er godt representert i årets MGP og bassist Amalie Trædal ser ut til å komme fra Trondheim. Griper vi etter halmstrå her? Muligens, men vi syns ikke dette virker helt usannsynlig.

Lembo er et annet navn vi har på vår radar. Hun har signert med Universal og var med på deres MGP-låtskriver camp med Stig Karlsen i sommer. Universal har de siste årene vært godt representert i MGP-sammenheng, og når debutsingelen «Sorry» ble sluppet 1. september i år, er den innenfor det nye regelverket for MGP-låter. Vi kan også se at hun følges av flere av artistene vi har på MGP-radaren for 2024. En tilfeldighet? Kanskje, kanskje ikke!

Mathilde SPZ er nok et navn vi har merket oss i det siste. Hun har deltatt på flere låtskriver-camper for MGP og navnet hennes har den siste tiden dukket opp litt her og der. Det er ingen helt klare indikasjoner på en MGP-deltakelse for henne, men et navn som har dukket opp nok ganger til at vi følger nøye med på henne i tiden fremover. I forrige uke slapp hun sin nyeste låt «Echo», og den er derfor en mulig MGP-låt etter de nye reglene.

Følg med oss i tiden fremover for de heteste MGP-ryktene og siste nytt for Melodi Grand Prix 2024.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien