Syv finalister klare i Tsjekkia

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Vesna kapret en topp ti-plassering for Tsjekkia i år, men hvem blir deres etterfølger?
Mandag 4. desember braker det løs på Proxy Club i Praha når det tsjekkiske håpet til Eurovision Song Contest 2024 skal velges.

I kveld har Česká Televize avslørt hvilke syv artister som kjemper om å få representere Tsjekkia i Malmö i mai. Vi må vente med å høre bidragene de deltar med, men i mellomtiden kan du bli litt bedre kjent med de syv håpefulle det står mellom:

Aiko
Aiko er født i Moskva, oppvokst i Tsjekkia og nå basert i Brighton. Dette er en artist med en unik blanding av kulturer og påvirkninger, som utforsker temaer som kjærlighet, ensomhet og selvforståelse gjennom musikken sin. Aikos reise i musikkbransjen har vært intet mindre enn bemerkelsesverdig, skriver den Tsjekkiske delegasjonen. Hennes andre album, «Fortune’s Child», utgitt 13. oktober 2023, er et bevis på hennes vekst som artist og dybden av hennes musikalske dyktighet.

Elly
Elly er en tsjekkisk sanger og låtskriver som er basert i Praha. Musikken hennes er påvirket av artister som Beyoncé, Sia og Adele, samtidig som hun alltid tilfører en unik gnist av sin egen personlighet i låtene sine. Sangene hennes spilles av de største radiostasjonene som Evropa 2, Fajn Radio eller Radiožurnál.

Gianna Lei
Gianna fikk tidlig sansen for popmusikk. Gianna ble født i Sveits, vokste i Praha med to eldre søstre, og tilbrakte ungdommen sin oppslukt av MTV. Tidlige inspirasjoner som Gwen Stefani, Rihanna og Taylor Swift la grunnlaget for Giannas egen musikalske teft, med subtile nikk til tenåringsidolene skjult i sangene hennes.

Lenny
Lenny, som er den stolte eier av 6 Andel-priser (det tsjekkiske motstykket til Grammy-utdelingen), er en ettertraktet live-artist. Hun har allerede har delt scenen med artister som Mike Shinoda, Imagine Dragons, LP eller Emeli Sandé. Lennys debutalbum «Hearts» erobret media og fans med storm, og sikret topplasseringer på hit-listene.
Lennys blanding av rock, pop og uimotståelige ballader er betagende naturlig og smeltet sammen av hennes sterkeste våpen: Ekstremt intens vokal, som gir sangene hennes en god mengde intensitet, skriver den tsjekkiske delegasjonen.

MYDY
Etter ti år på musikkscenen fikk de status som et av de mest produktive bandene i Tsjekkia. Bandmedlemmene møttes på en sommermusikkleir da de var rundt 15 år gamle, og de ble umiddelbart sammensveiset gjennom deres felles lidenskap for musikk.
De har i senere tid fått med seg sangeren Žofie Dares. Takket være hennes karakteristiske stemme og karisma, i kombinasjon med lekende kobling av elektronika og deres energi, ble de et ledende navn på en elektronika-bølge, ikke bare i Tsjekkia.

Tom Sean
Tom Sean er sanger, skuespiller, låtskriver og produsent. Han ble født i Dublin, og har tilbrakt de første årene av barndommen sin der, før familien senere flyttet tilbake til Tsjekkia.

Som mange av dagens popstjerner, startet Toms popularitet gjennom TikTok. Han var bare 14 år da han ble oppdaget av Honza Gajdos, en av de mest fremtredende tsjekkiske musikkprodusentene, som senere skulle bli hans manager og musikkprodusent.
Musikalsk pleier Tom vanligvis å blande grensene mellom pop og R&B, og av og til legger han inn noen hiphop-elementer og til og med jazzprogresjoner. Han henter inspirasjon fra musikere og artister som Ruel, Justin Bieber, HRVY, FINNEAS og lignende.

Tomas Robin
TOMAS ROBIN, eller Tomáš Červinka som han egentlig heter, er en tsjekkisk sanger og låtskriver. Gjennom sin musikalske reise har Tomas samlet et vell av opplevelser, alt fra intime klubbopptredener til å pryde scenene til de største tsjekkiske og slovakiske festivalene.
Han har deltatt på flere europeiske låtskrivercamper som har bidratt både til egne komposisjoner og samarbeid i prosjekter for andre musikere.

Her kan du se den Tsjekkiske finalen, mandag 4. desember kl 20.15.

Kilde: Wiwibloggs

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien