Disse deltar i MGP 2024!

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

18 artister og låter skal kjempe om å vinne Melodi Grand Prix 2024, her er deltakerlisten.

Tre lørdager på rad skal seks artister fremføre sine låter i studio på Marienlyst, i håp om å bli en av de tre som tar seg videre til den store finalen av MGP 2024. Den 3. februar møtes de ni finalistene i Trondheim Spektrum for å kjempe om å få representere Norge i Eurovision Song Contest i Malmö i mai.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

De som skal lede oss gjennom årets MGP-eventyr er Marion Ravn og Fredrik Solvang.

1. delfinale – lørdag 13. januar

Margaret Berger: «Oblivion»

Tekst og melodi: Margaret Berger, Anders Kjær, Minoca Engeseth og Sivert Hjeltnes Hagtvedt

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Margaret Berger vant MGP i 2013 og kom på en imponerende fjerdeplass i Eurovision med låta «I Feed You My Love». Med sine harde og kule beats, stemmeprakt og varme personlighet har hun fått en spesiell plass i LHBTQ+-miljøet. Hun er stadig å se på pride-arrangementer både i Norden og i Storbritannia.

I senere tid har hun laget musikk på egen dialekt, noe som har resultert i fire utgivelser. Margaret har også vært å se blant annet i Hver gang vi møtes i 2016 og Maskorama i 2021. 11 år etter Eurovision-eventyret er Margaret nå tilbake i MGP med låta Oblivion.

Myra: «Heart on fire»

Tekst og melodi: David Atarodiyan, Svein Hermansen og Regina Tucker

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Myra er en prisvinnende artist og låtskriver fra Bergen. 29-åringen etablert seg på den norske musikkscenen de siste årene, med låter som Hjemløs i egen by og Dovre faller.

Myra har blant annet opptrådt på Øyafestivalen, blitt nominert til årets nykommer på P3 Gull og vunnet Edvard-prisen for teksten til sangen Hjemløs i egen by, i 2020. Hun har deltatt i Stjernekamp og i Hver gang vi møtes, og i fjor høst deltok hun i Skal vi danse. Nå gleder hun seg til å delta i Norges største musikkshow med låta Heart on fire.

Ingrid Jasmin: «Eya»

Tekst og melodi: Ingrid Jasmin Vogt og Jonas Kroon

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ingrid Jasmins elektroakustiske blanding av tradisjoner i moderne produksjon, fremført med en karakteristisk vokalstil, har vakt oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Senest nevnt av Billboard som «en totalt forfriskende blanding av nordisk folkemusikk, R&B og latin».

Hennes sterke musikalske energi på scenen begeistrer publikum og den trespråklige artisten, låtskriveren og produsenten er nå klar til å bergta MGP-publikumet med låta Eya.

GOTHMINISTER: «We Come Alive»

Tekst og melodi: Bjørn Alexander Brem

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

GOTHMINISTER er Bjørn Alexander Brems hjertebarn og alter ego. Til daglig jobber han som advokat, men om natten kommer GOTHMINISTER fram. Bjørn Alexander tar ut sine kreative sider gjennom imponerende kostymer og musikk. GOTHMINISTER spilte nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland og har turnert i flere enn 40 land gjennom en årrekke.

Nå er GOTHMINISTER klar for MGP-comeback med låta We Come Alive. Med seg på scenen i MGP har han blant andre korist Hege Rødfjell, som har lang erfaring fra både band, orkester, TV og film.

Fredrik Halland: «Stranded»

Tekst og melodi: Fredrik Halland, Jenson Vaughan og Ruthy Raba

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Som 16 åring flyttet Fredrik Halland fra Bergen til Los Angeles for å følge drømmen sin. Han
studerte på Musicians Institute i ett år før han dro på turné med Colbie Caillat. Senere begynte han å jobbe i studio som låtskriver, produsent og gitarist. Fredrik har spilt, skrevet og turnert med artister som Justin Bieber, Michael Jackson, Gavin DeGraw, Becky G, Babyface og mange flere.

Nå har 30-åringen flyttet tilbake til Norge og vil satse på sin egen artistkarriere. Han deltar i årets MGP med låta «Stranded».

Mathilde SPZ: «Woman Show» ft. Chris Archer & Slam Dunk

Tekst og melodi: Audun Agnar Guldbrandsen, Silje Montsko Blandkjenn, Emmy Kristine Guttulsrud
Kristiansen, Linda Dale, Christopher Colin Archer og Mathilde Espeseth

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Mathilde SPZ er et fyrverkeri av en artist som har sunget på en imponerende lang liste av festivaler og scener og underholder årlig flere titalls tusen publikummere med sin energiske tilstedeværelse på scenen. I MGP-sammenheng deltar hun derimot ikke med et one man show, men med sitt Woman Show – en festsang for de introverte!

Med seg på scenen har hun to energiske artister, Petter Haga, bedre kjent som Slam Dunk, og Chris Archer. Sammen inntar de scenen med mottoet «You do you». Vær deg selv, og gjør din greie!

2. delfinale – lørdag 20. januar

Gåte: «Ulveham»

Tekst og melodi: Sveinung Eklo Sundli, Ronny Graff Janssen, Marit Jensen Lillebuen, Gunnhild Sundli, Magnus Børmark og Jon Even Schärer

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Gåte fikk sitt store gjennombrudd på starten av 2000-tallet og skulle raskt vise seg å bli en nasjonalskatt. Bandets unike kombinasjon av tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv rock tok de raskt ut av øvingskjelleren og inn på store scener.

Det kritikerroste bandet tok en 12 år lang pause før de i 2017 kom med en etterlengtet retur. Siden da har Gåte nok en gang levert konserter og musikk til strålende mottakelse og anmeldelser. Interessen for skandinavisk folklore er stor også utenfor våre landegrenser. Nå er bandet klar for å stå på MGP-scenen med låta Ulveham.

Super Rob, Erika Norwich: «My AI»

Tekst og melodi: Lars Horn Lavik, Super Rob, Erika Norwich og Kristian Liljan

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Med populære låter som Til Lillebror og EP-en Fra hjertet til hodet og ut er det ingen tvil om at Erika Norwich er en talentfull låtskriver og artist. Med sin ukonvensjonelle, ærlige tilnærming til musikken, livet og sosiale medier både provoserer og rører Erika hjertene til de som hører på og ser henne. I sitt neste eventyr har Erika funnet en uventet samarbeidspartner og bestevenn i Super Rob: en nesten tre meter høy robot som er oppdatert med den nyeste KI-teknologi som blant annet var nyttig da deres MGP-bidrag ble skrevet.

Erika og Super Rob er uten tvil en nyskapende duo. De er med i MGP 2024 for å ta publikum med storm med låta My AI.

Mileo: «You’re Mine»

Tekst og melodi: Miles Curtis Sesselmann

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Mileo er en norsk-australsk sanger, låtskriver og produsent. Han vokste opp med å reise mellom Oslo og Sydney med sin norske far og australske mor. Han lærte seg musikk gjennom skolegangen. Han forsto tidlig at han måtte lære seg å skrive og produsere egne låter for å få utløp for sine musikalske sider.

Med sin overdrevne fantasi, kreative sans, mørke humor og unike sound forfører han lytteren inn i sin egen verden. Nå er Mileo MGP-klar med låta You’re Mine, og den er intet unntak fra dette. En fengslende synth-tung produksjon, med skrekkfilmlignende takter og en underholdende og urovekkende nerve.

ELI KRISTIN: «Touch of Venus»

Tekst og melodi: Ronny Graff Janssen og Eli Kristin Hanssveen

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ELI KRISTIN har vært fast ansatt ved operaen i en årrekke og hatt hovedroller i de mest berømte oppsetningene. Hun ble for alvor kjent gjennom sin deltakelse i Stjernekamp, hvor hun de senere år også har vært både operacoach og duettpartner for deltakerne. Men i alle år har hun hatt en drøm om være med i MGP.

Nå er ELI KRISTIN klar for MGP 2024 med Touch of Venus, som hun har skrevet sammen med Ronny Janssen.

Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo: «Judge Tenderly of Me»

Tekst og melodi: Dag Erik Oksvold, Alexander Pettersen og Anne Fagermo

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Anne Fagermo har gjort seg bemerket som en talentfull sanger og låtskriver. Hun har røtter i pop/rock-sjangeren, men låtene hennes har også et country-inspirert sound.

Dag Erik Oksvold har en lang artist- og musikkarriere bak seg, hvor han blant annet har spilt trommer i MGP, Hver gang vi møtes og andre større produksjoner. I 2021 ga han ut sitt debutalbum Back Then, en countryplate som er innspilt i Norge og Nashville.

Dag Erik og Anne fant hverandre musikalsk under The Voice i fjor. De har i ettertid samarbeidet om musikk, deltatt i Beat for beat, og nå er de klare for MGP-scenen med låta Judge Tenderly of Me.

Farida: «Heartache»

Tekst og melodi: Farida Louise Bolseth Benounis, Kristian Wiik, Ilja Eriksson og Olav Tokerud

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Farida er en dyktig låtskriver og et kjent navn for de som har fulgt norsk musikkbransje de siste årene. Hun har varmet opp for Dua Lipa, spilt på Øyafestivalen, på by:Larm to ganger og vunnet prisen for «Årets forbilde» på samme festival. Hun har også vært å se på South by Southwest i Texas.

I 2021 kom Farida til finalen i prestisjetunge John Lennon Songwriting Competition i New York med den selvkomponerte låta Do About It. Året etter gikk hun videre til MGP-finalen med låta Dangerous, som også ble brukt i TV 2- og Netflix-serien Blodsbrødre.

Nå er Farida klar for et MGP-comeback med Heartache, en låt og et show som skiller seg ut fra alt annet hun har gjort tidligere.

3. delfinale – lørdag 27. januar

KEiiNO: «Damdiggida»

Tekst og melodi: Alexandra Rotan, Fred Buljo, Tom Hugo Hermansen, Alexander N. Olsson og Jakob Redtzer

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Fem år har gått siden KEiiNO kombinerte urnorske melodier, joik og dansbar pop for første gang og vant seernes hjerter i Eurovision i 2019. I ettertid har de toppet hitlister, blitt radiofavoritter, vunnet priser og blitt nominert til Spellemann. KEiiNOs unike sound har gitt gruppa en stor internasjonal fanskare og mer enn 150 millioner avspillinger.

For Alexandra, Fred og Tom Hugo er Melodi Grand Prix kvalifiseringen til EM i pop og nå vil de gjøre et nytt forsøk på å ta seieren hjem med låta Damdiggida. 

MIIA: «Green Lights»

Tekst og melodi: Benjamin Dan Ravn Fahre, Mia Virik Kristensen, Mugoshi David Nhonzi, Emelie
Hollow og Ida Botten

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

MIIAs rå og hjerteskjærende vokaler erobret mange lyttere rundt om i verden med singelen
«Dynasty» tilbake i 2015. Låta ble omtalt av Billboard og var en del av hitlister som New Music Friday globalt. I skrivende stund har den over 161 millioner avspillinger på Spotify.

Bak artistnavnet finner vi Mia Virik Kristensen fra Kragerø som nå gjør comeback etter å ha gravd dypt i sin musikalske sjel for å finne den genuine kunstneren i seg selv. I 2023 løfter MIIA sløret for et nytt kapittel, en debut-EP med såre og sterke historier fra sitt liv. Hun tar samtidig sats og debuterer i MGP-sammenheng med låta Green Lights.

Annprincess: «Save Me»

Tekst og melodi: Annprincess Johnson

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Annprincess er en artist og låtskriver fra Lier. Hun er opprinnelig fra Liberia og flyktet til Norge sammen med sin mor da hun var syv år. 32-åringen elsker å skrive låter som får andre til å føle seg sterke, sett og hørt. Annprincess satset profesjonelt på musikk i 2019, og samme år slapp hun debutsingelen Middle of the Night, som fikk internasjonal oppmerksomhet fra blant annet Sky News.

Hun har tidligere deltatt i TV-program som Norske Talenter og The Voice. Nå er Annprincess klar for å delta i Melodi Grand Prix med låta Save Me.

Thomas Jenssen: «Take Me To Heaven»

Tekst og melodi: Thomas Jenssen, Ricky Hanley, David Fremberg og Jonas Holteberg Jensen

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Thomas Jenssen er en artist og låtskriver fra Levanger i Trøndelag. Han har de siste årene studert
musikk ved Universitetet i Agder og går nå siste året på master i låtskriving. Drømmen har alltid vært å delta i Melodi Grand Prix. Scenen er det stedet hvor han føler seg helt hjemme.

I mange år var Thomas med som tenor i Oslo Fagottkor, før han valgte å satse videre på solokarriere som artist. Med flere singelslipp, konserter og et helt ferskt julealbum på norsk i bagasjen er Thomas nå klar for å ta hele Norge med storm med låta Take Me To Heaven.

MISTRA: «Waltz of Death»

Tekst og melodi: Benedicte Adrian og Anders Odden

Benedicte Adrian er tilbake i MGP 40 år etter suksessen med Dollie de Luxe og Lenge Leve Livet. Som soloartist har Benedicte blant annet sunget rollen som Nattens dronning i Tryllefløyten på Den Norske Opera, gitt ut soloalbumet Desember og gjestet forskjellige scener både som popartist og klassisk sanger.

Anders Odden har et langt liv bak seg innen black metal. I 1990 debuterte bandet hans, Cadaver, med norgeshistoriens første death metal-LP Hallucinating Anxiety. Siden den gang har Cadaver utgitt seks album og oppnådd kultstatus i hele verden. Anders har også turnert verden rundt som musiker for andre band som for eksempel Celtic Frost.

Sammen utgjør Benedicte og Anders den nye duoen MISTRA, og de deltar med låta «Waltz of Death».

Vidar Villa: «MER»

Tekst og melodi: Vidar Mohaugen, Jonas Thomassen, Martin Thomassen og Mathias Nilsen

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vidar Villa har de siste årene etablert seg som en av Norges største artister. Mye har skjedd siden han stod på MGP-scenen i 2018, helt i starten av karrieren, og sang Moren din. Kompisgjengen, som opprinnelig startet som et band i et guttekollektiv, har nå spilt over 500 konserter og blitt strømmet over 200 millioner ganger. Hele 17 av låtene deres har fått gull- eller platinatrofé. Blant disse finner vi One Night Stand, Den Samme Jævla Sangen og Fy Faen Så Deilig. Vidar Villa ble også nominert til Spellemann i 2022 i klassen festmusikk.

Musikken har kanskje utviklet seg siden sist, men det er fortsatt den samme gjengen vi får se på scenen denne gangen. Denne gangen deltar de med sangen MER.

Hva syns du om låtene som deltar MGP 2024? Bli med i vårt diskusjonsforum og si din mening.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien