En forrykende lansering!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Fredag var det klart for lansering av artistene som skal delta i årets Melodi Grand Prix. 18 artister er klare for å kjempe om billetten til Eurovision Song Contest i Malmø i mai.

Marion Ravn og Fredrik Solvang debuterte som programledere, og det var lite nervøsitet å spore hos debutantene. De spøkte og lo seg i mellom, og at Marion mistet manuskortene sine etter første presentasjon tok de begge med ett smil.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Disse artistene skal være med i Melodi Grand Prix 2024:

 • Margaret Berger – Oblivion
 • MYRA – Heart on Fire
 • Ingrid Jasmin – EYA
 • Gothminister – We Come Alive
 • Ferdrik Halland – Stranded
 • Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk – Woman Show
 • GÅTE – Ulveham
 • Erika Norwich & SuperRob – My AI
 • Mileo – You’re Mine
 • Eli Kristin – Touch of Venus
 • Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – Judge Tenderly of Me
 • Farida – Heartache
 • KEiiNO – Damdiggida
 • MIIA – Green Lights
 • Annprincess – Save Me
 • Thomas Jenssen – Take Me To Heaven
 • MISTRA – Waltz of Death
 • Vidar Villa – MER

Røykmaskiner i jakka og Norges høyeste rosa robot

Noen av høydepunktene fra lanseringen var at Margaret Berger gjør comeback i konkurransen etter 11 år. Tilfeldighetene gjør at hun nå som den gang kjemper om en plass i en Eurovisionfinale som avholdes i Malmø, noe Marion påpekte ved å spørre om hun var med i år for å få dra tilbake til Malmø. Margaret var ikke det eneste comebacket fra 2013. Kledd i sort og med røde laserlys på hendene entret Gothminister den røde løperen, med røyk veltende ut av jakken. Ministeren hadde nemlig egen røykmaskin under jakka, som etter hvert røykla store deler av studioet. Etter alle HMS-hensyn var ivaretatt passet Marion på å påpeke at Fredrik hadde intervjuet nok av ministere, men at dette måtte da være hans første goth-minister.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Så var det klart for en av de store overraskelsene i årets Melodi Grand Prix, Gåte. Under presentasjonen av bandet siterte Fredrik fra teksten i låta deres Ulveham, «De totte mi stimoder vere vest, at alle dei gillaste bruka meg mest». Vokalist i Gåte, Gunnhild Sundli mente at nå var tiden inne for dem å delta i MGP.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

At kontrastene er store i musikkens verden er noe alle er klar over, og det ble ettertrykkelig bevist under gårsdagens lansering. Etter Gåtes urnorske folkrock med røtter langt tilbake i tid, gikk vi over til noe så moderne som kunstig intelligens i 90-talls innpakning. Erika Norwich har fått med seg en rosa robot ved navn Super Rob på låta si, og det ble god stemning når en 2 meter og 72 centimeter høy rosa robot stavret seg bort på den røde løperen. Heldigvis fikk han en stol å sitte på etter hvert.

KEiiNO er tilbake i MGP med en litt annen type låt enn de har stilt med tidligere. Låta de stiller med i år er tydelig preget av 90-tallet og er en låt de håper vil slå an både hos folket og juryen om de skulle ta seieren i MGP.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Etter alle artistene hadde blitt presentert, var det tid for intervjuer, bilder, og hyggelige samtaler. Alle artistene tok seg god tid til alle, både nasjonal presse, fan-presse og andre fans som var tilstede. Stemningen var meget god, og det var en gira og spent gjeng med artister som var «spennklare» til å ta fatt på prøver og forberedelser til sine respektive delfinaler.

Vi fikk tatt en liten prat med alle artistene og det kan du se her:

Følg med for flere nyheter om årets Melodi Grand Prix.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien