Er vi fornøyde?

Foto: Morten Thomassen
Foto: Morten Thomassen

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Da har det gått noen dager siden årets låter ble tilgjengelig for det norske folk og de mest ihuga fansen har nok hørt låtene mange ganger og har nok allerede fått sine favoritt-låter og låter de helst vil slippe å høre så mange ganger.

Fredag er vist nok den mest vanlige slipp-dagen for nye låter så da ble det også gitt ut andre låter en MGP-låter sist fredag og blant de navnene som ikke dukket opp på NRK var det navn mange gjerne skulle sett i MGP.

Det skuffet naturligvis noen og jeg så noen som nok en gang syntes at NRK og vi MGP-fans som hadde hørt låtene før de ble sluppet hadde solgt inn vel stor slagbjørn og så ble det ikke mer enn en liten teddybjørn vi fikk.

Nå er det nå engang slik at for noen artister så er ikke deltagelse i MGP og da eventuelt i ESC noe de trakter etter, den ene grunnen er nok at de allerede har en karriere som går så godt av seg selv at de ikke trenger den ekstra publisiteten MGP gir dem.

For andre er det rett og slett ikke aktuelt å konkurrere i musikk, det eneste tallet de er interessert i er ikke hvor mange poeng de får fra den svenske eller albanske juryen, men hvor mange avspillinger låten deres får.

Vi må også huske at deltagelse i MGP er noe som krever myr tid og noe som skjer innenfor ganske så stramme rammer, de tre minuttene på scenen er gjennom-øvd til fingerspissene og hvis man for eksempel liker å gjøre det som faller seg inn på scenen har man i grunn et problem hvis man skal delta i en slik TV-sending.

Men, la oss glemme de som ikke vil være med og heller hedre de som faktisk stiller opp, i år synes jeg det er en mangslungen og godt spredt gjeng, både i alder og musikalsk uttrykksform.

Det skaper grunn for store forventninger til mange fine opptredener på TV og flere av artistene jeg pratet med på fredag var nærmest sprekkeferdig i ønsket om å fortelle om hvordan akkurat deres nummer så ut på scenen, men det er en hemmelighet som skal holdes til vi får se det på TV.

Slik jeg ser det er det på papiret tre store favoritter og ingen blir vel veldig sjokkert når jeg navngir Margaret Berger, Gåte og KEiiNO som disse tre, dog vil jeg si at før jeg har sett låtene på scenen så tror jeg det kan komme mange overraskende nummer fra de fenten andre bidragene så hvis du spør meg i dag hvilken låt man burde satse pengene på for å være sikker på tilbakebetaling så kan jeg ikke gi noe sikkert svar på det.

Av de tre favorittene jeg har nevnt tror jeg kanskje at gruppen Gåte muligens har et lite fortrinn over de to andre, for det første har de allerede fremført denne låten på konserter og de har heller ikke tidligere MGP-bidrag deres låt vil kunne bli sammenlignet mot, MGP-sjefen Stig Karlsen påpekte at en av grunnen til at Margaret Berger og KEiiNO er tilbake er at de stiller med en bedre låt enn de som allerede er i MGP-katalogen, jeg er vel ikke så sikker på om alle de som stemmer er like enige i det, det vil det som skjer de tre neste lørdagene vise oss.

Men, tilbake til spørsmålet jeg åpnet denne bloggen med, er vi fornøyde?

Vil nok ikke svare er høyt rungende ja, vil vel heller kalle det et ganske så entusiastisk ja, elsker at det er en flott sjanger-bredde og at det stiller atten artister som virker er veldig giret på å gjøre den nødvendige jobben som trengs for å få seg en tur til Trondheim første helgen i februar.

Det jeg også liker er at det er flere låter jeg tror kan finne på å falle i smak både hos internasjonal jury og det internasjonale publikum som skal stemme i mai en gang og stiller vi med en slik låt er i hvert fall veien til toppen eller en veldig god plassering gjort en god del lettere..

Jeg gleder meg også til å se hva Mona Berntsen og det teamet som hjelper henne har fått til i å presentere hver enkelt låt på en flott og unik måte, når sant skal sies hadde vel de som har gjort denne jobben før stivnet litt i uttrykksformen og det var mye som ble likt år etter år.

Vi har fire spennende uker foran oss og når vi står opp søndag 4.februar har vi en ny norsk ESC-deltager som jeg håper mange av oss vil stå rakrygget bak og heie frem på veien til Malmö i mai så får tiden vise om det er en internasjonal vinner-kandidat vi får heie på der eller bare en låt som kan gjøre det ganske bra.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien