Andre låt i årets UMK er ute

SEXMANE - Foto: Nelli Kenttä/YLE

Da var årets finske utvelgelse UMK i gang, og her presenteres den andre låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai.

Den andre artisten og låten i årets UMK-heat er Sexmane med Mania. Låten er skrevet av Sexmane, Jussifer, MD$ & Danitello.

UMK-redaksjonen om låta:

«Med sin sterke åpningshook, går Mania for stor rockelyd, som kulminerer i en episk gitarsolo. Styrken til Max Senes musikk har alltid vært autentisitet og ærlighet. Slik er det også i denne intense låten, som nærmest er skreddersydd for store arenaer”.

Sexmane

Sexmane er jo unektelig ett ganske spesielt artistnavn, men det er en omskriving av han eget navn, Max Sene (Edward Maximilian Sene). Max er 23 år og kommer fra Siilinjärvi, der han vokste opp med senegalesisk far og finsk mor. Han har også en søster og fire brødre, hvorav en av de, Isaac Sene var med i UMK i 2022.

Artisten Sexmane er for tiden en av de mest spilte artistene i Finland. Debutalbumet Sextape var en stor suksess, og holdt seg på den offisielle finske albumlista i over 100 uker. Hans andre album Väärinymmärretty resulterte i fire Emma-nominasjoner (Finlands svar på Grammy), og fjorårets album Sextape II forsterket suksessen. 18 av de 20 låtene på dette albumet havnet på den finske topp 50-lista. Igjen ble han nominert til fire Emma priser, og vant prisen for årets finske artist.

Låten Mania ble til sakte men sikkert i flere etapper. Sene skrev låta til forskjellige tider og i forskjellige stemninger, noe som også kommer til syne i sangteksten.


«Ordene i refrenget krystalliserer tankene mine, at det er helt greit å være litt «gal». Jeg vet at mange unge sliter med psykiske utfordringer. Jeg vil gi dem styrke og mot til å «hang in there».»

Max Sene om teksten

Datoer for låtslipp

Sangene i UMK 2024 blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den neste uken. Her er en liste over når låtene slippes:

  • 10 Januar: Cyan Kicks – Dancing With Demons (ute)
  • 11 Januar: Sexmane – Mania (ute)
  • 14 Januar: Sara Siipola – Paskana
  • 15 Januar: Jesse Markin – Glow
  • 16 Januar: Windows95man – No Rules
  • 17 Januar: Sini Sabotage – Kuori mua
  • 18 Januar: Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien