Blogg: Mang slags kjærlighet

Foto: Kristian Sognli / ESC Norge

Dette er et blogginnlegg skrevet av Anders Martinius Tangen

Nå er jeg framme ved den siste bloggartikkelen om tekstene i den første semifinalen av MGP. Den tar for seg de to reneste kjærligetslåtene i delfinalen. Myras «Heart on fire» og Fredrik Hallands «Stranded».

Lovsang

Myras sang «Heart on fire» er skrevet av henne selv under hennes virkelige navn Regina Tucker sammen med Atarodiyan, og Svein Hermansen. At dette er en gladsang er det ingen tvil om. På den måten er det full kongruens her mellom Myras vinnende smil, sangens melodig og rytme samt teksten. Jo her er det mye banalt og enkelt. Men når ble det et skjelsord? Rimene kan nok virke noe genererte: «Take me higher….my heart´s on fire». Likevel, dette er og. blir lettbent, og er ment å være det. Likevel, litt mer arbeid med mer originale rim og fraser hadde gjort seg.

Det som likevel kan være med å gjøre dette til noe mer enn en helt ordinær kjærlighetssang er at Myra selv sier at dette er en sang om universell kjærlighet, og i hennes tilfelle en kjærlighet til hennes tro, som er med å gi henne styrke i livet.

Her er teksten i oversatt form, og da kan det jo virke som en lovsang fra en hvilken som helst kristen menighet:

Høyere kjærlighet, jeg kan ikke kjempe mot den
Det føles så bra, kan ikke nekte for det
Ta meg hjem, ta meg høyere
Jeg elsker deg, hjertet mitt brenner

Men, enhver av oss som lytter, og ser Myra utfolde seg både i melodi, tekst og dans i kveld kan legge vår kjærlighetskilde inn i teksten. Enten det er en stemning, en person, en tro eller noe annet.

Kjærlighetsvennskap

Sangen til Fredrik Halland, som han har skrevet selv sammen med Jenson Vaughan og Ruthy Raba. Dette er som Myra sin sang, også en kjærlighetssang. Men av en annen karakter. Her er vi kanskje tydeligere inne i en kjærlighet mellom to mennesker. Likevel teksten her, mener jeg, gir rom for å tolke det utover den romantiske kjærligheten.

Dette kan like gjerne være kjærligheten mellom to venner, og om lojalitetsbåndet mellom disse. En sang om ikke å la vennen din bli igjen alene. Uansett hva som skjer.

You feel un and empty
Yeah, it's close to a breakdown

Old day and night
I'll be there whenever you need me

I refrenget hører vi gjentatte ganger:

When you're lost and alone
I won't leave you stranded
I will find you
In the eye of that storm
When oh slowly whisper below
I won't leave you stranded
Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Teksten er av de mer varierte i første delfinale, og her er det gjennomgeånde lagt arbeid i å bruke malende bilder, og likevel holde teksten åpen for tolkning for hver og en av oss.

Likevel, sammen med en hel streit, ordinær melodi blir ikke dette langt over gjennomsnittet for meg. Fredrik skal imidlertid spille piano live, og synge nesten helt alene. Det gjør at låten kommer til å stå ut i kveld.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien