Blogg: Rett fram to ganger med Farida

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Dette er et blogginnlegg skrevet av Anders M. Tangen og representerer kun hans synspunkter.

I årets MGP har du tekster der du må grave litt dypere for helt å forstå budskapet. Om en uke skal vi f.eks gjennom «Waltz of death» i delfinale tre. Men jammen finnes det enkle, greie, rett fram tekster også. Noen ganger er det da også akkurat slike tekster som treffer lettest. I en bloggserie tar jeg for meg alle tekstene i årets MGP, og nå er vi framme med Faridas «Heartache».

Enkelt og greit

Jeg tror teksten til «Heartache» kan oppsummeres omtrent slik: Jeg er forelsket i en jeg ikke vet hvem er, vet han hvem jeg er? Det er skummelt å kjenne dragningen mot denne karen med grønne øyne og en flott sjel. Likevel, denne kjærligheten sluker meg, og gjør meg oppstemt og lykkelig. Men det er også min store hjertesorg., som holder meg våken om natta. Og jeg vet ikke om dette er det rette for meg.

Et enkelt budskap som burde være mulig å ta inn for de aller fleste. Og skulle du ikke forstå det første gangen, så får du jammen meg en sjanse til. For andre vers er identisk likt med det første. Refrenget gjentas også tre ganger med det samme budskapet. Her er første vers og første refreng. Dette gjentas i vers og refreng 2. Og om du lurer på strofen «flying on Cloud Nine», så er det slang for å være veldig oppstemt. Teksten er skrevet av: Farida Louise Bolseth Benounis, Kristian Vik, Ilja Eriksson og Olav Tokerud

I'm in love with a stranger
He doesn't know-know-know who I am
I feel the pull, feel the danger
Does he know-know-know who I am?

[Pre-Chorus]
Deep green eyes with a big white smile
He's a mighty soul dressed up in disguise
I'm so high, flying on Cloud Nine
I'm in love, and God, I wonder why

[Chorus]
He's the heartache of my life
Keep me up-up-up up all night
I don't know if it's wrong or right
There's a heartbreak on the line

Nå trenger det ikke være mange, lange og kompliserte budskap for å vinne MGP heller. Men med sin svært enkle og gjentakende struktur er dette noe av det enkleste jeg kan huske i farten.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien