Må endre tekst før finalen

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Gåte er storfavoritten til å stikke av med seieren i MGP 2024, men nå melder NRK at er de nødt til å endre på teksten sin før finalen i Trondheim 3. februar.

De nåværende tekstlinjene er identiske til eksisterende materiale, og NRK melder i dag at Gåte må gjøre om teksten før MGP-finalen om bare en uke.

Sangen deres baserer seg på en gammel kulokk, og tekstlinjene er hentet fra en tusen år gammel middelalderballade. MGP er en sangkonkurranse for originalskrevet musikk, og siden teksten er identisk er det nå bestemt at bandet skal fremføre Ulveham med nyskrevet tekst i finalen, 3. februar.

– Vi ser på dette som potensielt problematisk i forhold til regelverket, og MGP har selv bedt Gåte skrive en ny tekst. Dette er EBU informert om, sier Karlsen til NRK. Han understreker at dette ikke er plagiat.
– Låtens tittel og historiske tematikk vil bestå, fortsetter han.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

I starten av «Ulveham» kan man høre Gåtes tolkning av kulokken til folkesangeren Marit Jensen Lillebuen. Gåtes bidrag ble sendt inn til vurdering hos EBU, i tilfelle Gåte skulle ta seieren neste lørdag. De har godkjent kulokken for deltakelse i Eurovision Song Contest.

Her kan du høre kulokken til Marit Jensen Lillebuen:

Ikke ulikt fra delfinalen

Selv om lokken er godkjent for bruk i Eurovision, velger NRK å gjøre endringer i sangteksten.

– Vi ser på dette som potensielt problematisk i forhold til regelverket, og MGP har selv bedt Gåte skrive en ny tekst. Dette er EBU informert om, sier Karlsen.

Selv om låtteksten nå endres, forsikrer Stig Karlsen om at nummeret ikke vil føles ulikt fra delfinalen.

– Låten, historien og fremføringens identitet og uttrykk vil være så godt som identisk med opptredenen som skal avleveres i finalen. Vi ser derfor ikke at endringen av teksten utgjør en avgjørende betydning, sier han.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

På sin egen Facebook-side skriver Gåte:

Som noen av dere kanskje har fått med dere har vi valgt å gjøre noen endringer i teksten på Ulveham for fremføringen på lørdag.

Dette kommer av at vi etter all oppmerksomhet og iveren rundt Ulveham 20. jan har sett at teksten slik den var kunne ha utfordringer dersom vi skulle komme til finalen i ESC.


Vi har gjort en omskriving, men beholder språkformen, tematikken og historien i teksten. Vi gleder oss masse til å fremføre låten for dere på lørdag. Vi er veldig takknemlig for all støtten dere har vist og stolte av at Ulveham når så bredt. Gleder oss til lørdag!
🙏❤️

Les hele saken her: nrk.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien