Tror vi på oddsen i MGP-finalen?

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Så var endelig finaledagen for MGP og selv om man kanskje ikke kan si at det syder av MGP-forventninger i Trondheim, til det er det nok for dårlig og ustabilt vær, så skal denne byen ha sin tredje finale og jeg sier det rett ut, skulle Norge finne på å vinne årets internasjonale finale så har denne byen meget gode kort på hånden får å kunne invitere hele ESC-sirkuset hit, neste år har de allerede VM i ski så da kan det vel passe med EM i pop-musikk også.

Vel, la oss nå ta ting i rett rekkefølge, først skal noen vinne den norske finalen og skal man tro de som setter odds på slik har de enkelte bidrag i kveld disse vinnersjansene (faksimile eurovisionworld.com):

På papiret kan kanskje dette virke som en grei reise til toppen av seierspallen for Gåte, men både i Luxembourg og Irland hadde et bidrag samme vinnersjanse, men måtte ta til takke med en annen plassering enn førsteplassen, vil det skje i Norge også mon tro?

Vel, etter min mening skal vi ikke se bort fra det, hvis noen tvang meg til å sette penger på et bidrag akkurat nå hadde jeg muligens satt pengene på Gåte, men jeg hadde på ingen måte vært sikker på at det hadde vært en god investering.

Da jeg snakket med noen av gutta i Gåte i går på GP-klubbens vorspiel var de langt fra seierssikre, for låten deres kan nok føles vel bråkete og skrikete for mange og det følte at den aldersgruppen der de trodde de hadde mest fans kanskje ikke ville være de ivrigste til å stemme, for det å måtte opprette en profil hos NRK for å stemme kan være akkurat den dørstokken mange ikke gidder å bruke energi på å gå over.

Slik sett vil kanskje KEiiNO og Erika Norwich/Super Rob ha en trygge fanbase som både garantert vil stemme og kanskje overtale andre familiemedlemmer å la deres stemme den veien.

Nytt av året er også at denne finalen har flere låter som man kan mene er jury-mat og da skal det jo kjempes om stemmer der også, i tillegg til Gåte tror jeg Margaret Berger, MiiA og Anne & Dag kan finne på å kreve sin andel av disse stemmene.

Hvem som krever størst andel av folkets stemmer er også et åpent spørsmål, husk at alle som er med i kveld allerede har vunnet publikums gunst ved å ta seg til finalen og de har slått minst tre låter med å gjøre det.

Vi skal heller ikke glemme at mange av de som ser på i kveld muligens ikke har sett delfinalene og dermed ikke har noe forhold til låtene annet enn omtale i pressen, hva som faller i smak hos dem kan i grunn gå alle veier og det skaper ekstra spenning i det hele.

Jeg tror det blir en spennende avstemming og det etter noe flere i MGP-teamet har lovd blir et episk pauseinnslag, så koordiner do-besøkene dine veldig nøye, gjør slik helst før sendingen starter du.

Og uansett hvem som vinner heier jeg på vedkommende som vinner og dermed får sjansen til å dra til Malmö i mai.

Nyt kvelden og må din favoritt-låt vinne.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien