Dom over kveldens Mello-delfinale

Delfinale 2 - Melodifestivalen - Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Dette er en blogg. Bloggen gir uttrykk for skribentens egne meninger.

Noen ganger treffer SVT skikkelig blink med hva de fyller tiden mellom låtene med. I år….. njeia. Konseptet med at Carina har ukens artister på besøk i ett fiktivt talkshow er faktisk knallgodt, det er bare så synd at det skal tulles bort med Björn Gustafsson. Ja, Melodifestivalen, som Melodi Grand Prix er ett underholdningsprogram, og ja, det bommes ofte i NRK og. Men det er synd at de tviholder på humorister som har gått ut på dato.

Ellers var starten mektig, der Carina snakker om hvordan Estland fikk sin frihet og hvor mye musikken hadde å si. Det ble blant annet nevnt dagen da det var en uavbrutt lenke med bortimot 2 millioner mennesker som stod fra Tallinn, via Riga til Vilnius.

Ukens låter:

Maria Sur – When I’m Gone – 10 poeng

Her er det ei som har blitt gammel nok til å gå på Club! Ballade med masse hjerte og smerte i fjor, en skikkelig club-banger i år. Jenta har godt med attitude på scenen og stemmen sitter som ett skudd. Her får vi ett mørkt nummer med dansere og masse laser. Ett sjakktrekk å la laseren vokse med musikken, og i takt med musikken. Men den ligner da veldig på Marcus & Martinus sin i fjor? Dette er flott produsert og lukter finale.

Engmans Kapell – Norrland – 6 poeng

Folkelig og god, det er slike en sånn sang kan beskrives. Her får vi «folkparksturneen» pakket inn i tre minutter. Gutta i EK er stødige musikanter og har bøttevis med sjarm, men det er dessverre ikke godt nok i dette selskapet. Det blir det for traust til. At denne typen musikk har en plass i Mello, ja definitivt. På samme linje som med dansband er dette erkesvensk og hører hjemme i Sveriges største musikkonkurranse.

Dear Sara – The Silence After You – 6 poeng

Svensk-samiske Sara har valgt ett artistnavn med to betydninger, kjære og dyret. I denne låta er det dessverre ingen samiske toner å spore. Låten er en fin midtempo poplåt som sikkert gjør seg på en lang kjøretur på sommeren. Det høres dessverre ut som Sara er veldig nervøs og at ho ikke henger helt med koristene sine.

C-Joe – Ahumma – 7 poeng

Ukens C-vitaminbombe kommer i afro-beat! Her får vi sommer og sol på resept levert av en blid mann med opphav fra Sierra Leone. Ahumma er myntet på en lyd man lager for å slappe av, ofte hørt i meditasjonsøyemed. Her er det ikke akkurat meditasjon man tenker på, her er det heller dans og glede. Låta kan bli litt repetitiv, og så kunne danserne kostet på seg fargerike klær for å poppe ekstra på scenen.

Liamoo – Dragon – 12 poeng

Unge Liamoo har nok kapret hele flammebudsjettet for denne delfinalen, om ikke for hele delfinaledelen av årets Mello. Passende nok med masse flammer når tittelen på låta er Dragon, og det på dagen Kina går inn i Dragens år!  Han gjør også hva vår egen Rein Alexander gjorde i MGP i 2020, bruker effekten av flammer i hånda. Låta er en del tyngre låt enn hva Liamoo har kommet med tidligere, mye i samme gate som Imagine Dragons, men det kler ham. Supert produsert nummer og!

Fröken Snusk – Unga & Fria – 7 poeng

Her snakker vi ROSA! Fröken selv sitter til hests på en rosa dalahäst (passende med tanke på hennes første hit, Rid mig som en dalahäst) Her får vi en overdose rosa innpakning på ett energisk nummer. Svenskene kaller det epadunk, vi kaller det partymusikk eller russemusikk. Blandingen hun gjør med epadunken og det folkelige er nok en hit or miss. Fröken har visst ikke hatt de helt beste prøvene denne uken, så det gikk hardt utover dalahästen mens hun slang ut av seg en del mindre pene gloser og slo seg selv. Det ser jo ut til at ting sitter nå, men er det nok til finale?

Atter en Mello-kveld er over. Vi har fått to nye finalister, de beste for meg av kveldens, mens vi har to nye låter i kvalifiseringen etter den femte delfinalen.

Sees igjen neste lørdag!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien