Dom over delfinale 3 i Sverige

Foto: Stina Stjernkvist / SVT. Melodifestivalen 2024, deltävling 3.

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Midt opp i alt av nasjonale finaler hersker fortsatt svenske delfinaler sånn passe bra og selv om kanskje mange kanskje muligens ikke ser den direkte er det noe mange fort ser i opptak når andre lands finaler er over og jeg er jo en av dem da.

Melodi 1 – Jacqline Moss –

En dame i en boks, den var ny gitt, not. Men, på den andre side, når det som skjer i boksen er så fengende og bra som i dette tilfellet må hun bare beholde boksen. Her klares den vokale oppgaven bra selv om det vrikkes litt på rumper og sånn. Veldig diggbar disco dette, men noen må fortelle damen at hun har noe gjenglemt julegirlander på skuldrene

Melodi 2 – Clara Klingenström –

Det roes kraftig med, jente med gitar er også en av musikk-stilene som liksom skal være med i Mello. Det synges bra, men her seiler jeg inn i avdelingen for musikk jeg kan styre min begeistring for. For meg blir låten for insisterende og bråkete og det skjer for lite i låten til at jeg helt skal falle for dette. Men, det er en kraft i låten som fremføres veldig bra, det trekker opp.

Melodi 3 – Kim Cesarian –

Åpningsriffet hørtes veldig kjent ut, men hører snart at dette er en ny melodi. Det er en fengende låt med litt melankolske undertoner og dermed fanges min interesse. Det skader heller ikke at det synges bra, men jeg kunne vel likt at artisten stod litt mer ut på scenen, det ble litt for mørkt og dystert for meg visuelt sett. Og konseptet en som synger og fire som danser i bakgrunnen begynner å bli litt oppbrukt nå.

Melodi 4 – Klaudy –

Et gressøya til Gåte lånt til Mello mon tro? Vel, type låt har de ikke lånt, her serveres vi en litt nedpå poplåt med en kar som gir oss en god del lyse toner. Det kan ofte være en utfordring, men det går stort sett bra vokalt dette. Alt i alt liker jeg faktisk dette, låten har en feelgood-følelse jeg liker og som jeg kan ta med meg videre.

Melodi 5 – Gunilla Persson –

Tja hva skal man si, avdelingen for godt voksen kjent person som knapt kan synge har også sendt sin representant. Låten i seg selv kan jeg vel leve med, men det som skjer på scenen er så puslete og kleint at jeg har knapt nok ord. Og man kan jo lure på hvor mye hun synger selv og hvor mye vokal hjelp hun får, vokalt ble man ikke slått i bakken gitt. Er hun klar over at hun egentlig er med som en slags klovn?

Melodi 6 – Cazzi Opeia –

Over til en låt som er sjarmerende og insisterende på samme tid og med denne artisten på scenen vet man at det blir et fargesprakende show. Det synges helt OK på denne disco-bangeren og jeg tar meg selv i å sitte å gynge når jeg hører denne låten. Kan dette bli en konkurrent om seieren mon tro?

I dag var faktisk det svenske folk enig med meg, Jacqline og Cazzi gikk til finalen mens Claudy og Gunilla må prøve en gang til for å komme seg til finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien