Finaleuke i San Marino!

Loredana Bertè- Foto: RAI

I kveld starter festivalen Una Voce per San Marino 2024, San Marinos nasjonale utvelgelse for finne landets representant til Eurovision Song Contest.

Una Voce per San Marino vil holde fire semifinaler pluss en «andre sjanse». I hver semi finale vil 30-31 artister konkurrere om finaleplass. Nåløyet er imidlertid lite, da kun én artist vil gå direkte til finalen, mens fire artister vil få en ny sjanse i «andre sjansen» semi finalen fredag 23. februar. Til sammen vil 7 artister fra semi finalene sikre seg finaleplass. I andre semi finale får vi til og med et lite stykke Norge, da artisten Basti har med seg de norske låtskriverne Kjetil Mørland, Vanja Vatle og Amalie Olsen på låten sin «Rhythm In The Rain»!

Ukas sendinger blir som følgende:

19. februar kl. 21:40 – Første semi finale
20. februar kl. 21:40 – Andre semifinale
21. februar kl. 21:40 – Tredje semi finale
22. februar kl. 21:40 – Fjerde semi finale
23. februar kl. 21:40 – «Andre sjansen» + Sammarinese artist semi finale
24. februar kl. 21:00 – Finalen av Una Voce per San Marino 2024!

Du kan følge med sendingene fra kringkasteren RTV her!

9 bidrag er allerede klare for finalen av Una Voce per San Marino 2024 finalen. Blant de ni artistene skal blant annet Loredana Bertè delta, som bare for ett par uker siden deltok i årets Sanremo! Andre store navn er Sanremo vinneren fra 1997, Jalisse, som sikret Italia en fjerdeplass dette året. De som fulgte med Una Voce per San Marino i 2022 vil også kanskje huske Aaron Sibley som den gang kom på tredjeplass i konkurransen. I 2012 ga San Marino oss låten «The Social Network Song» med artisten Valentina Monetta. Også i år gir San Marino oss tidsaktuell musikk, da de har valgt ut en låt skapt av kunstig intelligens som skal fremføres av Dana Gillespie. Låten hun skal fremføre heter «The Last Polar Bear».

Bidragene som er forhåndskvalifiserte til finalen er:

Aaron Sibley
Aimie Atkinson
Jalisse
La Rua
Marcella Bella
Pago
Wlady, Corona, Ice MC og DJ Jad
Loredana Bertè
Dana Gillespie

Og hvordan høres en KI-generert låt, lurer du kanskje på, her kan du sjekke ut Dana Gillespiles bidrag «The Last Polar Bear»!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien