Dom over Island sin finale.

Foto: RÚV – Mamma Lú

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Våre islandske venner trengte 2 semifinaler med 5 låter i hver før de fant sine 5 finalelåter og jeg kan vel ha en mening om hvordan de 5 tok seg ut på scenen.

Melodi 1 – VÆB –

Kult at de har valgt å synge på islandsk, her serveres vi en rap-duo som har masse energi i fremføringen sin. Sammen med en rosa prinsesse, en astronaut og en gorilla serverer de oss masse energi på scenen og det skjer vel ikke helt uten at det går ut over det vokale til tider, men de klarer seg tross alt ganske bra. Digger energien i låten, men den fremstår kanskje ikke som veldig nyskapende da, har liksom hørt dette før.

Melodi 2 – Hera Björk –

Over til en voksen og trygg energi på scenen. At denne damen leverer varene på scenen overrasker ikke og leveransen kommer i form av noe jeg nesten vil kalle glad-gospel, så med andre ord noe som føles ganske så oppbyggelig og noe som gir i hvert fall meg en god følelse. Det er deilig å se slik selvsikkerhet på en scene, men synes vel Hera kanskje bør forbedre engelskuttalelsen sin en smule.

Melodi 3 – ANITA –

90-tallet har tatt ett tydelig grep om årets utgave av ESC i mange land, også her får vi servert en låt med klare hentydninger til det årtiet. Dessverre har artisten ikke den vokale kapasiteten man må ha på en slik låt, det blir rett og slett veldig puslete og dermed kommer ikke energien i låten spesielt godt frem på scenen. Synes vel også at artisten ikke fremstår som spesielt sjarmerende heller, synd dette kunne blitt et kjempeparty på scenen.

Melodi 4 – Bashar Murad –

Den store favoritten til å vinne denne kvelden og overraskende nok er det køntri vi leveres, kanskje ikke helt det man hadde forventet. Nå fremstår denne låten som en god del mer moderne enn denne musikk-sjangeren vanligvis er. Litt anstrengt vokal til tider er det, men det er en melankolsk undertone som tiltrekker med der også. Alt i alt egentlig en fin låt faktisk.

Melodi 5 – Sigga Ózk –

Tror dere ikke at 90-tallet snek seg inn på scenen igjen, men til forskjell fra første gang, tok artisten denne gang med seg både sjarme og godkjent vokal på scenen. Legg til at energien i låten også kommer frem i fremføringen og da snakker man party-låt så det holder. Nå har det etter hvert blitt en del av disse låtene med partyfaktor i årets ESC, så da spørs det hvor smart det er med en låt til i miksen.

Våre islandske venner har åpenbart god tid, etter at de fem låtene hadde blitt presentert hadde de over 80 minutter igjen av sendingen og det som først skulle skje var at to av låtene skulle ta seg til en gullfinale, dit var det Hera og Bashar som tok seg.

Og tror dere ikke min Facebook-venninne Hera tok pokalen med hjem og må belage seg på en tur til Malmö i mai, helt fortjent all den tid dette var den beste låten i kveld etter min mening.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien