Team ESC Norge vurderer Melodifestivalen 2024, del 2

Finalistene del 2, Melodifestivalen 2024 - Foto: Magnus Liam Karlsson /Janne Danielsson/SVT - Canva

Finalefeltet er klart, 12 låter skal i ilden i Friends Arena lørdag 9/3, og noen av oss i teamet har vurdert alle låtene som konkurrerer om å bli Sveriges representant på hjemmebane i årets Eurovision Song Contest.

Vurderingen vår skjer etter den vanlige Eurovision-skalaen, med poeng fra 1-8, 10 og 12 poeng. De som har vært med på å vurdere de svenske låtene er Magnus Bredesen Berg, Jonathan Gaathaug, Endre Fagervold, Tone Maria Jonassen, Mandy Pettersen, Knut Olav Halseth, Kristian Sognli og Heidi Aarsheim

De første seks bidragene ble vurdert i egen artikkel, og den kan du lese HER. Her vurderes de seks siste. Fullt resultat finner du nederst i denne artikkelen.

Bidragene:

7.       Unforgettable – Marcus & Martinus

MAGNUS – 8 poeng – Et effektfullt sceneshow til en litt masete låt. Mindre dynamisk enn «Air». Allikevel kan denne fort vinne hele tjuttaballongen.

JONATHAN – 12 poeng – Altså for et show!! Tvillingene imponerer stort også i år. Det her er allerede klart for Eurovision og kan sikre Sverige nok en god plassering.

ENDRE – 8 poeng – Kul poplåt fra Marcus og Martinus. Men kanskje litt for generisk. Tror nok dette blir årets vinner, men redd for at man kan gå litt lei låta etter hvert.

TONE MARIA – 12 poeng – Denne låten kan fort gjøre meg til en M&M fan! Jeg synes dette er en skikkelig fengende og kul låt, og M&M leverer som bare det! Jeg ser gjerne at de norske guttene tar seieren i Mello!

MANDY – 10 poeng – En tidsriktig, umiddelbar og dansbar låt som kler guttene godt. Sceneshowet løfter denne låta til nye høyder, og jeg tror de kan være med å kjempe helt i teten igjen. Ikke min personlige favoritt, men blir ikke overrasket hvis Sverige velger M&M i år.

KNUT OLAV – 7 poeng – Dette er proft produsert og et hakk opp fra fjorårets «Air». Den har absolutt sine gode partier, men jeg synes den er litt for oppstykket til at jeg får helt tenning på den.

KRISTIAN – 12 poeng – Spennende, moderne, kult! Dette slår hardt!

HEIDI – 12 poeng – For andre år på rad, blåser M&M meg av banen! Fantastisk oppbygging som ender i moderne, shitkule beats! Og sceneshowet sitter som fy! Nei, jaggu, dette er ELEKTRISK!

TOTALT: 81 poeng

8.       It’s Not Easy to Write a Love Song – Dotter

MAGNUS – 7 poeng – Dotter redder en kjedelig tekst med en stødig fremføring. Fremførelsen kunne trengt en annen innpakning enn «vi-kler-på-oss-hybelkaniner-før-vi-ruller-rundt-på-et-flygel»-varianten. Jeg savner «Bulletproof».

JONATHAN – 8 poeng – Vært stor fan av Dotters tidligere bidrag, forventningene var derfor store til hva hun kom med i år. Liker låta, men ikke like mye som de to foregående. Skulle ønske det skjedde litt mer

ENDRE – 12 poeng – Ingen sjokk at jeg er pro Dotter. Sverige, dere må sende Dotter! Hun leverer hver gang hun er i Melodifestivalen, og jammen viser hun at hun kan vakre ballader også! Jeg heier!

TONE MARIA – 8 poeng – Det er ikke min favorittlåt av Dotters Mello-bidrag, men jeg synes det er en flott låt som kler Dotter og hennes stemme godt.

MANDY – 4 poeng – En typisk Dotter-låt, men personlig har jeg vært større fan av hennes up tempo-bidrag. Denne blir nesten litt slitsom i versene pga måten hun synger på, og jeg får ikke helt taket på melodien

KNUT OLAV – 6 poeng – Pent og pyntelig, men blir for anonym for meg. Føler også at den er litt oppstykket.

KRISTIAN – 6 poeng – Har sansen for Dotter, så jeg skulle ønske jeg likte denne bedre enn jeg gjør. For meg er den her helt midt på treet.

HEIDI – 12 poeng – Jeg liker tydeligvis ballade-Dotter best! Har ikke vært stor fan av henne tidligere, men denne elsker jeg! La gå moppe-antrekk og litt snål staging, for meg er dette magisk!

TOTALT: 63 poeng

9.       Que Sera – Medina

MAGNUS – 6 poeng – Dette er absolutt en fest, selv om festen er på den generiske siden. Den drukner litt i seg selv, hvis det er mulig.

JONATHAN – 3 poeng – Her handler det kun om smak, og denne sjangeren har aldri vært min greie. Sikkert gøy, men jeg klarer meg uten

ENDRE – 1 poeng – Er ikke med på denne hypen.

TONE MARIA – 10 poeng – En herlig, feelgood låt, denne låten må man jo bare bli glad av!

MANDY – 7 poeng – En skikkelig humørpille, men heller ikke super original. Den er fengende nok til at jeg får dansefot og veiver med armene. Det blir det plusspoeng for.

KNUT OLAV – 10 poeng – Dette er gjengangerne jeg liker å ha med fordi de bringer så mye humør og glede inn i denne finalen. Vinner ikke, men jeg kan ikke annet enn å elske en låt og to artister som får meg til å smile og bevege kroppen!

KRISTIAN – 8 poeng – Medina leverer topp stemning som alltid, denne gangen med fengende rytmer som gjør det vanskelig å sitte stille.

HEIDI – 8 poeng – Vintermørket trenger en dose Medina! De er ett fyrverkeri på scenen og klarer å dra med seg hele publikum i allsang og alldans. Gleder meg til å danse med de til helgen! Eneste som trekker ned er at den er best live.

TOTALT: 53 poeng

10.   Dragon – LIAMOO

MAGNUS – 5 poeng – Verken nyskapende eller spennende, men sceneshow og god vokal gjør at den berger seg sånn halvveis. 

JONATHAN – 7 poeng – Han leverer på scenen, så absolutt, noe som hjelper låta jeg i utgangspunktet synes er litt kjedelig. Plager meg likevel hvor likt det er Kypros sitt bidrag fra 2023??

ENDRE – 7 poeng – Kult refreng. Masete vers, men allikevel – en stor låt!

TONE MARIA – 7 poeng – Jeg har ikke egentlig noe å utsette på denne låten, den er kraftfull og LIAMOO synger som ei kule, men samtidig gir ikke låten meg så mye.

MANDY – 8 poeng – Her er det masse power og flammer. Elsker hvordan de har valgt å iscenesette denne fremføringen. Det passer perfekt til låta, som igjen løfter den noen hakk. Den hadde blitt enda bedre hvis stemmen til LIAMOO hadde mer styrke, den blir litt spak der jeg vil at han skal ta skikkelig i, og det trekker ned på poengene herfra.

KNUT OLAV – 5 poeng – En av disse Mellogjengangerne jeg gjerne skulle ha skifta ut med noen nye. Dette blir rett og slett for uinteressant for meg selv om refrenget er småsterkt.

KRISTIAN – 10 poeng – Mektig låt, og Liamoo leverer som bare juling!

HEIDI – 10 poeng – Det Mandy og Kristian sa!

TOTALT: 59 poeng

11.   Effortless – Jacqline

MAGNUS – 5 poeng – Jeg mistenker at denne låta ble forkastet av teamet til Dua Lipa før den havnet på bordet i SVT. Et godt eksempel på det svenskene er best på; OK poplåt med kul innpakning.

JONATHAN – 8 poeng – Dette er gøy og høres moderne ut! Litt lei den funk-greia, som jeg føler er brukt litt for mye i det siste, men likevel et av finalens beste bidrag

ENDRE – 5 poeng – Jeg er ikke helt med på denne her. Føler dette er en låt som kunne representert Sverige for 10 år siden.

TONE MARIA – 7 poeng – Fengende refreng, og jeg synes låten utstråler en sterk og flott feminin energi.

MANDY – 12 poeng – Girlpower, fengende og sykt umiddelbar. Den kryper seg inn i øregangen fra første refreng og blir der. I tillegg har de, irriterende nok, et perfekt nummer til låta. Kanskje Sveriges beste valg for Eurovision? Min personlige favoritt i årets startfelt. Vokalt er det heller ikke noe å utsette. Heia Jacqline!

KNUT OLAV – 7 poeng – Det som først slår meg er en knallgod stemme. Fengende og god låt der refrenget er sterkest.

KRISTIAN – 10 poeng – Groovy! Elsker den lille pausen i beaten når refrenget starter!

HEIDI – 7 poeng – Middelmådig pop-funk som trekkes opp av en fantastisk stemme og ett rått sceneshow.

TOTALT: 61 poeng

12.   Happy That You Found Me – Danny Saucedo

MAGNUS – 8 poeng – Denne minner meg om Sanna Nielsens «I’m in love”. Danny har gått tilbake til det som funket i 2012, og det funker til en viss grad nå også.

JONATHAN – 2 poeng – Stor skuffelse. Jeg synes låta er både utdatert, kjedelig og melodiløs. Synes liksom ikke det er noe fengende ved den, dessverre

ENDRE – 10 poeng – Å, Danny, Danny, Danny. Sjarmtrollet! Digger mannen, digger låta. Allikevel ikke helt nytt i dette universet, men jeg gir Danny en sjanse jeg altså!

TONE MARIA – 12 poeng – Dette høres veldig svensk, og det i den beste mening! En skikkelig fengende poplåt som får meg i godt humør.

MANDY – 5 poeng – Jeg hadde nok alt for høye forventninger til Danny denne gangen. Låta blir svulstig og minner om musikk vi har hørt de siste 20 årene. Repetitiv og lite original. Et fantastisk visuelt virrvarr klarer heller ikke redde den, syns jeg. Beklager Danny!!

KNUT OLAV – 5 poeng – Dette blir litt for typisk Mello for meg. Treffer meg ikke noe spesielt, og jeg misliker de sterke EDM-tendensene i refrenget.

KRISTIAN – 8 poeng – Fengende poplåt, men det blir for generisk til å nå helt opp.

HEIDI – 6 poeng – I am not so happy that I found this. More like moderately satisfied.

TOTALT: 56 poeng

RESULTAT:

 1. Unforgettable – Marcus & Martinus – 81 poeng
 2. When I’m Gone – Maria Sur – 68 poeng
 3. It’s Not Easy to Write a Love Song – Dotter – 63 poeng
 4. Effortless – Jacqline – 61 poeng
 5. Dragon – LIAMOO – 59 poeng
 6. Happy That You Found Me – Danny Saucedo – 56 poeng
 7. Light – Annika Wickihalder – 55 poeng
 8. Que Sera – Medina – 53 poeng
 9. Give My Heart A Break – Cazzi Opeia – 51 poeng
 10. Heroes Are Calling – Smash Into Pieces – 49 poeng
 11. Awful Liar – Lisa Ajax – 47 poeng
 12. Back To My Roots – Jay Smith – 34 poeng
Hvem ga mest poeng?
 1. Tone Maria – 99 poeng – 8,25 i snitt
 2. Heidi – 94 poeng – 7,8 i snitt
 3. Kristian – 93 poeng – 7,75 i snitt
 4. Knut Olav – 88 poeng – 7,3 i snitt
 5. Endre – 87 poeng – 7,25 i snitt
 6. Mandy – 81 poeng – 6,75 i snitt
 7. Jonathan – 70 poeng – 5,8 i snitt
 8. Magnus – 65 poeng – 5,4 i snitt

Vår vinner ble da Marcus & Martinus med Unforgettable! Så får vi se da, om svenskene er klare for norsk vinner av Melodifestivalen. Vi ønsker duoen lykke til på lørdag!

Glade vinnere av den femte delfinalen av Melodifestivalen 2024!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien