ESC Norge vurderer: Serbia

Foto: Ivan Milovanović / eurovision.tv

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte er det eneste av de tidligere jugoslaviske landene som har klart å gå til topps. ESC Norge vurderer: Serbia.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se TEYA DORA med låten «Ramonda» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MANDY – 6 POENG – «Teya tjener nok mye på å ha en av få ballader, og denne skal bli et deilig pusterom i årets startfelt. Hun synger behagelig og er svært stødig i sin fremføring, nummeret passer også godt til sangen. Låten isolert sett gjør ikke så mye ut av seg, den er som en trist vuggesang som surrer og går. Jeg ramler litt av etter hvert, men er åpen for at jeg kanskje kommer til å like den bedre når jeg ser den på scenen med alle de andre låtene i år.»

TONE MARIA – 8 POENG – «Jeg synes Ramonda er en stemningsfull og veldig fin låt som det er behagelig å høre på.»

MAGNUS – 3 POENG – «Dette er en typisk låt som kommer topp fem, som jeg har i bunn fem… Bra vokal. Vekk meg når det er over.»

JONATHAN – 8 POENG – «En veldig fin og rørende låt, og ikke minst behagelig. Liker at den holder seg nedpå og ikke gjør noe crazy for å virke mer spennende – for det trenger den ikke heller.»

CHARLOTTE – 8 POENG – «Et solid bidrag fra Serbia dette her. Stemningsfullt og vakkert.»

KNUT OLAV – 6 POENG – «Jeg ser og hører at det er mye onnlevelse, og at det er en mørk test. Men Teya når ikke nok inn til meg til at jeg blir berørt. Låten liksom bare er der uten å gjøre noe av seg og blir dermed veldig midt på treet.»

MARIE – 6 POENG – «Flott sceneshow i PZE! Språket får alltid et stort pluss hos meg, siden jeg er veldig svak for det sørslaviske språket. Kjedelig sang som jeg allerede er litt lei. Skulle ønske de sendte Zorja eller Breskvica i stedet.»

ENDRE – 10 POENG – «Denne vakre låta her liker jeg veldig godt altså. I et virvar av mye uptempo tror jeg dette kan bli årets ballade. Vakkert Serbia!»

ANDERS – 8 POENG – «Ikke en låt jeg kan bedømme etter en lytt. Den krever litt. Men når jeg går inn i både budskap og formidling kryper dette inn under huden.»

ESC NORGES DOM: 7,0 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7.Kroatia7,22
8. Luxembourg7,11
9.1Danmark7,0
10.Serbia7,0
11.Slovenia6,13
12.2Irland6,0
13.Kypros6,0
14.Armenia5,63
15.Portugal5,33
16.Tyskland5,25
17.Latvia4,88
18.Albania4,67
19.Malta4,63
20.Island3,78
21.Moldova3,44
22.Tsjekkia2,56
1) Danmark har en tolver, Serbia ingen 2) Irland har flere åttere enn Kypros

Det ble like mange poeng som Danmark gitt. Danskene har derimot en tolver og kniper derfor plassen foran Teya Dora. Hva synes du om «Ramonda»? Følg med i morgen, da er det Australia sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien