ESC Norge vurderer: Finland

Windowsman95 - UMK 2024 - Foto: Miikka Varila

I vår artikkelserie «ESC Norge vurderer» vil vi utover våren presentere våre vurderinger av årets Eurovisionlåter. Dagens utvalgte kom på andreplass i fjor og er derfor ekstra sultne på seier i år. Klarer de det? ESC Norge vurderer: Finland.

Gjennom våren vil dere få presentert artikler med en vurdering av hvert enkelt land, slik at hvert bidrag i større grad kan få skinne (eller blekne). Våre vurderinger vil presenteres med poeng i kjent Eurovisionstil (1-8, 10 og 12), samt at vi vil komme med litt tanker rundt den enkelte låt. Gjennomsnittet av poengene danner grunnlaget for ESC Norges dom. Nederst i artikkelen vil dere finne ut hvor landet ligger på rankingen.

Hør og se Windows95man med låten «No Rules!» her:

ESC NORGES POENG OG KOMMENTARER:

MAGNUS – 1 POENG – «Denne låta gir meg guttastemning – ergo sykdomsfølelse, milde brekninger og et behov for å sparke noen i skinnleggen. Denne liker jeg bare mindre og mindre. Jeg glemmer faktisk av den både titt og ofte. Takk Eurovisiongudene for det. Humoren er barnslig på den dårlige måten.»

CHARLOTTE – 3 POENG – «Enda mer sprø greier, men 3 poeng for stor underholdningsverdi og et refreng som fester seg.»

KNUT OLAV – 1 POENG – «Nei, nei, nei Finland, hvorfor i all verden kasserte dere den nydelige låten til Sara Sipola til fordel for dette billige 90-talls frieriet her?! Årets verste og kleineste låt og jeg venter bare på at den skal bli ferdig.»

MARIE – 2 POENG – «De får et ekstra poeng for at jeg synes refrenget er catchy. Men i år er det Finland som gir meg bidraget jeg kan elske å hate. Hvordan finnene kunne velge dette fremfor hvilket som helst annet bidrag i UMK er utenfor min fatteevne.»

ENDRE – 3 POENG – «Låta har vokst fra bunn til noe mer. Men her er det sceneshowet som gjør alt. Sangteknisk og alt annet enn sceneshow er et virkelig nei.»

ANDERS – 1 POENG – «Finland får 0 poeng. Hvis 1 er det minste så blir det 1 poeng. Dette er noe så sjelden som vulgært, dumt og kjedelig på en gang.»

KRISTIAN – 1 poeng – «At det var dette bidraget som vant den finske finalen forstår jeg ingenting av, for dette synes jeg virkelig ikke holder. Nesten så jeg håper denne ryker i semifinalen sin. Det eneste positive jeg kan trekke ut er den høye vokalen i refrenget, men det holder likevel ikke til mer enn 1 poeng»

TONE MARIA – 6 POENG – «Med 90-talls nostalgi og et refreng som jeg synes er litt fengende, så er denne blitt en liten guilty pleasure. En guilty pleasure i begrepets rette forstand, jeg blir litt skamfull mens jeg tar meg selv i å synes at dette er litt gøy.»

MANDY – 4 POENG – «Liker jo egentlig at Finland går sine egne veier og tar seg selv så lite høytidelig. I år tror jeg dessverre det bikker litt for mye mot det vulgære og kleine, og ikke sitter vokalen særlig godt heller. Refrenget har noe fengende ved seg og ser man forbi alle de forstyrrende elementene i fremføringen, så er det vel egentlig et budskap her også. 4 poeng til våre bukseløse naboer.»

ESC NORGES DOM: 2,44 poeng

PlasseringLandPoeng
1.Italia9,38
2Sveits9,25
3.Ukraina8,63
4. Frankrike8,11
5.Litauen7,63
6.Polen7,25
7.Kroatia7,22
8. Luxembourg7,11
9.1Danmark7,0
10.Serbia7,0
11.Slovenia6,13
12.2Irland6,0
13.Kypros6,0
143Australia5,78
15.Østerrike5,78
16.Armenia5,63
17.Portugal5,33
18.Tyskland5,25
19.Latvia4,88
20.Albania4,67
21.Malta4,63
22.Island3,78
23.Moldova3,44
24.Tsjekkia2,56
25.Finland2,44
1) Danmark har en tolver, Serbia ingen 2) Irland har flere åttere enn Kypros 3) Australia har en tolver, Østerrike ingen

Aiai. Vi har en ny bunnplassering! Burde Finland kanskje ha hatt noen regler allikevel? Følg med i morgen, da er det Hellas sin tur.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien