Oppsummering av andre prøvedag

Foto: Corinne Cumming / eurovision.tv

I dag var det de siste åtte landene i den første semifinalen sin tur for sine første prøver. Her ser det ut som vi får noen gjensyn med iscenesettingen fra de nasjonale finalene, men også helt nye konsepter.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp på Tiktok utover ettermiddagen og kvelden, samt noen bilder på eurovision.tv.

10:30 – Island med Hera Björk og låten «Scared of Heights»

Hera møtte opp til prøvene i en jumpsuit i gull med rysjer og bling. Hun var forskanset av fem korister ikledd sort med gulldetaljer. Jumpsuiten fra den nasjonale finalen har kanskje vært inspirasjon for belysningen, da denne består av fargene gull og rødt. Både LED skjermene og lysriggen ser ut til å bli flittig brukt for å heve nummeret til nye høyder. Hera har også fått med seg en trapp på scenen.

Klikk her for å se video av Islands første prøve

11:10 – Slovenia med Raiven og låten «Veronika»

Raiven kjører forståelig nok wet-looken på scenen i år. Sånn blir det brått når man synger om drukning av hekser. I en tettsittende gjennomsiktig bodysuit åler hun seg barbeint rundt på gulvet i Malmö Arena. Med seg har hun fem dansere som virkelig skaper en helhet og gjør nummeret veldig kunstnerisk med moderne dans. Vokalt virker det også som det sitter som ei kule. LED-skjermene i bakgrunnen ser ut til å vise skyer og himmel, så kan vi bare gjette oss frem til hva som vises på LED-skjermene i gulvet.

Klikk her for å se video av Slovenias første prøve

11:50 – Finland med Windows95man og låten «No Rules»

Windows95man og sangeren Henri Piispanen ser ut til å ha endret lite på sceneantrekket fra UMK. Sett bort fra at logoen på capsen og t-skjorten til Windows95man nå er gjort utydelig. Smart måte av finnene å omgå regelverket med forbud mot logoer på Eurovisionscenen. Denimegget er også med, det samme gjelder ola-shortsen som kommer fra oven. I stor grad ser det ut til at vi får mye av det samme som de presenterte i UMK.

Klikk her for å se video av Finlands første prøve

12:30 – Moldova med Natialia Barbu og låten «In the Middle»

I motsetning til finnene ser det ut til at Natalia Barbu har gjort en helomvending når det kommer til stagingen fra den nasjonale finalen. Den sorte kreasjonen er byttet ut med en hvit kjole som overlater lite til fantasien. Med fiolinbuen på ryggen og lærstropper på benet, ser hun ut som Katniss Everdeen som har tatt en pause fra Hunger Games for å delta i Eurovision. Hun ser også ut til å ha droppet koristene sine, og står nå tilsynelatende alene på scenen. I bakgrunnen viser LED-skjermene drømmende naturbilder i fargene rosa og blått.

Klikk her for å se video av Moldovas første prøve

14:10 – Aserbajdsjan med Fahree feat. Ilkin Dovaltov og låten «Özünlə apar»

Fahree og Ilkin Dovaltov ser ut til å ha valgt gråtoner som fargetema for sin fremføring. Antrekkene følger temaet og har en moderne og urban militær-look. Aserbajdsjanerne slekter heller ikke utur fra tidligere deltakelser og det kan virke som de i år bruker 3D-effekter på scenen. Det er vanskelig å si om dette er på LED-skjermene eller om det er noe ekstra ildlandet har tatt med seg i bagasjen. Utrykket er kaldt og litt hardt, og blir som en spennende motvekt til en låt mange beskriver som både rolig og flytende.

Klikk her for å se video av Aserbajdsjans første prøve

14:50 – Australia med Electric Fields og låten «One Milkali (One Blood)»

Australia serverer oss farger i år. LED-skjermene brukes flittig og eksplosjoner av varme farger sprer seg ut i arenaen. I tillegg kommer teksten «MIL KA LI LA» opp på skjermene. Zaachariaha har på seg en kremfarget og flowy kreasjon, med sitt siganturhodeplagg i samme stoff. Michael står plantet ved keyboardet som han pleier. Bandet får støtte fra korister kledd i sort, og vi får også endelig stiftet bekjentskap med didgeridoo på scenen. Dette fargesprakende showet kommer til å skille seg ut, når det havner mellom to land som begge virker har valgt å bruke så lite farger som mulig.

Klikk her for å se video av Australias første prøve

15:30 – Portugal med Iolanda og låten «Grito»

Etter Australias fargefest stripper Portugal det som forventet helt ned. Her er det hvitt med ulike temperaturnyanser som gjelder. Iaolanda ser ut til å ha tatt med seg de facekini-kledde danserne vi så i Festival Cancao, og utrykket generelt virker å være mye av det samme som i den nasjonale finalen. Antrekket kan lenge se ut som en kjole, men viser seg å være tidenes mest posete bukser med korsett over. Vokalprestasjonen virker å være upåklagelig.

Klikk her for å se video av Portugals første prøve

16:10 – Luxembourg med Tali og låten «Fighter»

Og til slutt er det endelig et gjensyn med Luxembourg på Eurovisionscenen. Tali har tatt med seg fem dansere som skal hjelpe henne med å få landet videre til finalen. Flettene hun har i musikkvideoen er tilbake, så her ser det ut til at vi får tettsittende bodysuit med god stemning på toppen. Her brukes lysrigg og LED-skjerm til det fulle, og visuelt får både mørke og lyse partier under fremføringen. I tillegg feirer Luxembourg combacket med å ta i bruk pyro.

Klikk her for å se video av Luxembourgs første prøve

Heng med i morgen, da skal de første åtte landene i semifinale 2 til pers. Vi vil da få se de første prøvene til Malta, Albania, Hellas, Sveits, Tsjekkia, Østerrike, Danmark og Armenia.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien