Gåtes reise til Malmø Arena

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

I morgen er det endelig avreise til vertsbyen Malmø og Gåtes Eurovision-eventyr er i gang.

De skal i ilden med første sceneprøve tirsdag 30. april klokken 15.30 og andre sceneprøve fredag 3. mai klokken 13.40. Gjennom bilder og videoer fra gårsdagens prøver ser det ut til å bli et fabelaktig visuelt show, så vi gleder oss stort til å se hvordan Gåte velger å bruke denne nydelige scenen i Malmø Arena! Gåte har selv uttalt at de beholder mye av det vi fikk se i Melodi Grand Prix, men lover justeringer:

– Det vil komme noen endringer, som vil pakke ut låten enda bedre. Vi kommer ikke eksempelvis til å hive på flammer på scenen, bare fordi det er vanlig i rockelåter. Alle virkemidlene vi bruker skal brukes for å fortelle historien vår. 

Dette sier Gåte til TV2 22. mars.

Foto: Peppe Andersson/SVT

Euphoria Stage

Utenom sceneprøvene og øvinger mellom slagene, er Gåte å finne på Euphoria Stage i Folkets Park lørdag 4. mai. Fra klokken 21.00 til 22.00 skal fire av årets artister få skinne utenfor arenaen og vise frem bidraget sitt til fansen (og kanskje også noen overraskelser). De fire artistene er LADANIVA fra Armenia, Mustii fra Belgia, Gåte fra Norge og Iolanda fra Portugal. 7., 8. og 9. mai får flere fra kull 2024 kose seg på samme scene. Se oversikten her. Morten Thomassen og Kristian Sognli fra ESC Norge er på plass for å rapportere tilbake til oss.

Gåtes finaleuke

Så er det selve Eurovision-uken 5.-11. mai:

  • Søndag 5. mai: åpningsseremoni i Malmø Live Congress and Concert Hall med turquoiose carpet.
  • Onsdag 8. mai klokken 15.00-17.30: Første generalprøve for semifinale 2
  • Onsdag 8. mai klokken 21.00-23.30: Andre generalprøve for semifinale 2
  • Torsdag 9. mai klokken 15.00-17.30: Tredje generalprøve for semifinale 2
  • Torsdag 9. mai klokken 21.00: Direktesending 2. semifinale i Eurovision Song Contest

Hva som blir timeplanen til Gåte de to dagene etter semifinalen blir spennende å se! Vi satser på flere generalprøver og finalesending lørdag 11. mai.

Se ESC Norges intervju med John og Jon Even fra Gåte her:

Skal du til Malmø og Eurovision? Fortell oss i kommentarfeltet på Facebook.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien