Første prøvedag i Malmø

Foto: Corinne Cumming / eurovision.tv

I dag startet de aller første sceneprøvene med årets artister i Malmø Arena. Artistene øver i rekkefølgen de skal opptre, dermed var det de syv første artistene fra semifinale 1 som skulle innta scenen i dag.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp på Tiktok utover ettermiddagen og kvelden, samt noen bilder på eurovision.tv.

10.30: Først ut var Silia Kapsis fra Kyrpos:

Silia er bare 17 år gammel, men allikevel eier hun scenen! Gullkostymet fra videoen er byttet ut med hvite bukser og en crop top med stener. Hun har med seg fire mannlige dansere i baggy bukser og hvite t-skjorter. De bruker ingen props, men bruker LED-skjermene bak henne og på gulvet, og der kan man se virvler av grønt og rødt. Det blir også et dance break før siste refreng, før t-skjortene til danserne kastes. Høy energi på scenen og et godt nummer til å starte årets Eurovision Song Contest.

SE VIDEOKLIPP fra Krypros sin prøve her

11.10: Serbia og Teyadora var nestemann ut:

Her er det mye som minner om opptredenen fra den Serbiske finalen. Teyadora har på seg en mørkegrå kjole med et langt lagdelt skjørt, og det hele er veldig dramatisk og atmosfærisk. Stenen fra den nasjonale finalen er også med.
På skjermene blir det skyer, lyn, stjerner og en blomstrende ramonda-blomst. I siste gjennomkjøring fylles også scenen med tungrøyk.

SE VIDEOKLIPP fra Serbia sin prøve her

11:50: Så var det Silvester Belt fra Litauen sin tur:

Ifølge de som er i arenaen har denne låten så mye bass at man kan føle den i hele kroppen. Fremføringen minner om det vi så i den nasjonale finalen, men mye rødt og Silvester i sin røde skinndress. Han har med seg fire dansere som har fått oppgradert kostymene sine fra turtlenecks til tøffe sorte hetter.
Ingen pyro eller rekvisitter her, men mye tøft baklys.

SE VIDEOKLIPP fra Litauens prøve her

12.30: Irland og Bambie Thug var neste:

Bambie står i en sirkel av stearinlys, iført en svart kjole med et tutu-skjørt og skulderhorn. Deres vanlige dramatiske hvite ansiktssminke er toppet med hår stylet til gevir. Bambie har med seg en danser i bar overkropp stylet på en måte som gir litt kentaur-vibber.

Mot slutten hever lyssirkelen seg, og det hele avsluttes med et grafisk bakteppe der det står CROWN THE WITCH. I siste gjennomkjøringen er det både tungrøyk og vi får dagens første flammestråler.

SE VIDEOKLIPP fra Bambie Thugs første prøve her

14.10: Så var det Alyona Alyona og Jerry Heil fra Ukraina som skulle øve:

De har hevet sceneshowet noen hakk fra finalen i Vidbir og har med seg en stor stein på scenen. Jerry klatrer på steinen opp til en vindmaskin før Alyona Alyona dukker opp for å levere sin rap.
Det blir skyggefulle figurer på LED-skjermene, kor på bakgrunnsvokal og opptredenen gir en salmeaktig og hjemsøkende følelse i salen.

SE VIDEOKLIPP fra Ukrainas første prøve her

14.50: Luna fra Polen var nest sist:

Luna fortsetter sjakk-temaet fra musikkvideoen sin. Hun har på seg en PVC-aktig rød kappe og spisse skulderputer. Kappen fjernes og da avsløres en lang hvit kjole med røde horn. Etter hvert forsvinner også skjørtet og Luna står igjen med hvite shorts.
Luna har med seg tre dansere i svart, hvitt og rødt, med masker. Her får vi gigantiske props i form av sjakk-tårn, og LED-gulvet tar godt i bruk hvor det kan se ut som Luna rir på en rød hest. Det hele gir en sci-fi sjakk-stemning og i siste gjennomkjøring blir det pyro rundt hele scenen i siste refreng.

SE VIDEOKLIPP fra Polens første prøve

15.30: Og siste for dagen var Baby Lasagna fra Kroatia:

Her er mye likt som da Baby Lasagna feide alle av banen i Dora. Her er det flott bruk av hele scenen med dansere foran og neongårdsdyr på LED-skjermene. Selvfølelig blir det også noen dansende neonkatter mot slutten. Vi får tradisjonell dans og Baby Lasagna med et oppgradert folkedrakt-kostyme og en skjorte med store rysjete blonde-ermer.

I siste gjennomkjøring blir det pyro-alarm! Kroatia sparer ikke på kruttet og serverer både røyksøyler, pyro og flammer.

SE VIDEOKLIPP fra Kroatias første prøve

Galleri fra første prøvedag:

Med det setter vi strek etter første prøvedag i Malmø.

I morgen er det de åtte siste landene fra første semifinale som øver fra kl. 10.30-16.10. Da skal Island, Slovenia, Finland, Moldova, Aserbajdsjan, Australia, Portugal og Luxembourg innta scenen i Malmø.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien