Scenen er klar!

Foto: Peppe Andersson/SVT

SVT har i dag avduket årets scene i Malmö Arena, der årets 37 bidrag skal fremføres.

Torsdag 25. april var SVT endelig klare til å avsløre resultatet av cirka seks måneder med design, konstruksjon og finpussing. Invitert presse fikk se den imponerende sceneriggen i bruk, og alt er nå klart for de første prøvene som starter søndag 27. april.

Årets scene «in action»:

Bevegelige LED-kuber, LED-gulv, lys, video og sceneteknologi vil kombineres for å skape spektakulære variasjoner i arenaen. Scenen er plassert midt blant publikum, formet som et kors, og skaper en unik 360-graders opplevelse som publikum og seere får oppleve i mai.

Scenen har 2168 lysarmaturer, og hver enkelt av dem har en LED- eller laserkilde. 4 uker med forhåndsprogrammering måtte til for å få lysene til å virke som de skal.

Det er rundt 1000 kvadratmeter med LED-skjerm i og over settet. Bare scenegulvets LED har en størrelse på 186 kvadratmeter, mens LED-skjermen i bakgrunnen er målt til 340 kvadratmeter, mens det i taket henger 5 LED-kuber, som bidrar med 460 kvadratmeter LED-effekt.

Byggingen av scenen:


De kreative talentene bak konseptet er Florian Wieder, produksjonsdesigner, og Fredrik Stormby, lys- og skjerminnholdsdesigner.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien