Prøvedag 3 i Malmø

Foto: Corinne Cumming / EBU - eurovision.tv

I dag var det artistene som skal opptre i første halvdel av semifinale 2 som hadde sine første prøver.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp på Tiktok utover ettermiddagen og kvelden, samt noen bilder på eurovision.tv.

10:30 – Sarah Bonnici for Malta med Liar

Sarah er kledt i en sølvfarget kroppsnær trikot med glitter. Hun har med seg fire dansere med åpne skinnjakker, og det ser ut til at de har hentet mye inspirasjon fra spanske Chanel for to år siden. Det er et fargesprakende show der vi også får pyro. Sarah viderefører også trenden med å ligge på gulvet noen sekunder mens hun synger.

Her kan du se klipp fra Maltas prøve.

11:10 – Besa fra Albania med TiTAN

Besa er kledd i en tettsittende jakke og bukse i hovedsak med marineblå farge, men også innslag av svart og hvitt. Hun assisteres av to kvinnelige dansere i gråe drakter. Det ser ut til å bli et stilfullt show der en av effektene er en stor åpen hånd på LED-skjermen i bakgrunnen.

Her kan du se et klipp fra Albanias prøve

11:50 – Marina Satti for Hellas med Zariu

Marinas scenebekledning er en hvit overdel og et vidt sølvfarget skjørt. Fem svartkledde dansere, tre menn og to kvinner er også en del av opptredenen. Bl. a. kan vi se de forme en lenke der de går rundt Marina mens hun synger. Det er mye fokus på artisten og det ser ut til å være lite LED-bruk.

Her kan du se et klipp fra prøven til Hellas.

12:30 – Nemo fra Sveits med The Code

Nemo er en de store forhåndsfavorittene med sin låt om å finne ut av seg selv som ikke-binær og å knekke den koden. Hen er kledd i et rosa og hvitt rysjeantrekk som vi allerede kjenner fra noen opptredener hen har hatt med låten, og med likeens fargede omfangsrike, rysjete sko. Nemo er alene på scenen og står på en plattform som går rundt, men etter hvert hopper han ned fra den. Vi kan ikke se noe bruk av LED her.

Her kan du se klipp fra prøven til Sveits.

14:10 – Aiko fra Tsjekkia med Pedestal

Aiko er kledd i en svart drakt med netting øverst, det samme som hennes dansere. Rød LED-belysning er gjennomgående i dette showet.

Her kan du se klipp fra Tsjekkias øvelse.

14:50 – Kaleen fra Østerrike med We Will Rave

Kaleen gir oss røykshow og er kledd i en lang hvit og åpen kappe utenpå en langermet, sort turndrakt med masse glitter og matchende høye boots. Fire svartkledde dansere er med henne, og to av de river av henne kappen. Vi får et sprekt show, akkurat som forventet med en slik låt.

Her kan du se klipp fra Østerrikes prøve.

15:30 – Saba fra Danmark med Sand

Saba er alene på scenen ikledd hvitt, en overdel, ermer opp til albuen og langbukse. LED er i bruk og bl. a. kan vi på et bilde se samme mønster og farger som under TIX’ opptreden i Rotterdam-21, for de som husker det.

Her kan du se klipp fra Danmark sin prøve.

16:10 – Ladaniva fra Armenia med Jako

Armenia gir oss dagens første og eneste bandopplevelse da de to i duoen Ladaniva har med seg musikere på scena. Hun er kledd i det som vel kan kalles folkedraktinspirert kort jakke samt skjørt, noe som passer fint til en låt som har et sterkt folkemusikkpreg. Vi ser en trappeplattform som blir brukt i dette showet.

Her kan du se klipp fra Armenia sin prøve.

Galleri fra tredje prøvedag:

I morgen er det bidragene i andre halvdel av semifinale 2 som skal ha sin første prøve. Der finner vi blant annet Norge. De skal ha sin første prøve 15.30. Følg med for oppdateringer i etterkant! De andre som skal ha sin første prøve i morgen er; Latvia, San Marino, Georgia, Belgia, Estland, Israel og Nederland.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien