Deltagerlandene beholder sitt startnummer

Foto: Corinne Cumming / Eurovision.tv

Etter diskvalifiseringen av Nederland i formiddag har EBU nå kommet ut med en pressemelding som blant annet sier at alle land beholder sitt opprinnelige startnummer i finalen. Startnummer 5, som Nederland skulle hatt, blir tom. Norge er altså fremdeles nummer 14.

Juryepoengene

Juryens poeng fra gårsdagens generalprøve vil bli rekalkulert. De 37 juryene har rangert alle landene fra øverst til nederst, fra 1 til 26. Dermed behøver de ikke å gi sine poeng på nytt. Nederland fjernes, og det neste landet på listen tar den plassen på rangeringen. Ingen poeng vil bli gitt Nederland fra publikum sine stemmer. EBU oppfordrer kringkasterne til å blokkere stemming på nummer 5. Går ikke det, kan de som stemmer 5 fortsatt måtte betale for stemmen, men stemmen vil ikke telle.

Nederlandsk jury og telefonstemmer fortsatt gjeldende

Poengene til den nederlandske juryen vil fortsatt gjelde for resultatet, og publikum i Nederland kan stemme på sine favoritter.

Les hele pressemeldingen fra EBU her:

As a result of no participation from the Netherlands in the Eurovision Song Contest Grand Final the following will take effect: All contestants keep their number in the official Running Order. There will be NO song in position number 5.

The jury results, received after Dress Rehearsal 2 on Friday 10 May have been recalculated so that the Netherlands will not receive any points. This is why all jury members have to rank all songs from 1 to 26. For example: if the Netherlands was ranked 9th by a national jury in a country the 10th ranked song is now ranked 9th and will receive 2 points and the former 11th ranked song is now 10th and gets 1 point.

No points will be awarded to the Netherlands from the viewing public. Dutch viewers are still allowed to vote in the Grand Final and the Dutch Jury result in still valid.
The EBU will inform all telecommunications partners that the Netherlands is no longer participating, and we will endeavor to block the lines for Song 5.
We ask that no one attempts to vote for Song 5. Should anyone try to vote for song 5 their votes will not count but there is a possibly viewers may be charged. The Netherlands will not appear on the scoreboard.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien