Hvorfor kom Aserbajdsjan på 36.plass?

Foto:: Corinne Cumming EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Oddsen viser seg å ha ganske så mye rett den og våre aserbajdsjanske venner fra ganske så langt unna var spådd en nest siste plass i sin semifinale og slik ble det også gitt.

Kun 11 poeng fikk karene FAHREE og Ilkin og over halvparten av de poengene kom fra Moldova så forsøket med å stille med en låt fra hjemlige komponister falt i fisk, hvilket det gjorde i fjor også, så da spørs det vel om denne yrkesgruppen har brukt opp tabbekvoten sin og om ikke svenskebussen må ta seg en tur innom dette landet neste år.

Låten de stilte med hadde klare koblinger til lokal musikk, men de valgte å ha engelsk tekst og slik sett burde den ha muligheter for å bli likt av de som liker slik musikk.

Det jeg tror gav dem mest minus hos de som så og hørte på var et hele showet fremstod som veldig dyster og trist, riktignok var dette en melankolsk låt, men det får da være grenser for hvor trist og nedstemt det skal være og hva i all verden hadde den svære handen på scenen å gjøre.

Sleng inn kostymer i svart og sølv-refleks-stoff og dysterheten ble enda mere understreket og man kan jo nesten lure på om de egentlig ønsket å bli stemt på.

Fahree fremstod litt ustødig vokalt og slet vel med noen høye toner, Ilkin som vel egentlig skulle representere det eksotisk aserbajdsjanske hadde vel heller ikke en helt god dag vokalt, det ble vel litt mye skrik og litt lite vakker sang fra den siden er jeg redd.

Alt i alt, dette landet som først på sin ellevte deltagelse mistet en finaleplass virker å ha mistet formen helt og man kan jo bare lure på hva de ønsker å finne på neste år for å gjenvinne en finaleplass.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien