Nederland vil ha strukturelle endringer

Foto: Corinne Cumming / Eurovision.tv

Den nederlandske kringkasteren AVROTROS har i dag gått ut med en uttalelse der de tar opp det som skjedde i Malmö og hva som bør skje videre med Eurovision.

Når det gjelder diskvalifikasjonen av deres artist Joost Klein vil de av hensyn til at politietterforskningen fortsatt foregår ikke si mer enn det de har meddelt før, at de synes diskvalifikasjonen var unødvendig og en for sterk reaksjon.

AVROTROS er sammen med andre kringkastere blitt bedt av EBU om å delta i en granskning av det som skjedde i Malmö. Det har kringkasteren sagt ja til å være med på, men under forutsetning av at det blir en bred, dyptgående og uavhengig granskning for å løse de strukturelle problemene som har oppstått. De ønsker ikke bare at EBU og arrangementet i Malmö skal under lupen, men at også Eurovisions referansegruppe, reglene, klagemuligheter, prosedyrer ved klager og det økte presset på artister og delegasjoner før og under konkurransen skal granskes. Denne granskningen må gjøres av anerkjent og nøytralt organ skriver de.

Når det gjelder Nederlands evt. videre deltakelse i Eurovision skriver AVROTROS:

«Eurovision Song Contest ble opprettet for å forene land og folk gjennom musikk og for å oppfordre til gjensidig brorskap. Dette bør være utgangspunktet for arrangørene og alle deltakerland.

Inntil AVROTROS er trygge på at strukturelle endringer vil bli gjort slik at artistene og deres musikalske budskap igjen kommer i sentrum vil vi ha videre deltakelse i Eurovision til vurdering».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien