Hvorfor kom San Marino på 33.plass?

Foto: Corinne Cumming EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Som tidligere nevnt er det åpenbart ikke lett å være deltager i vår elskede konkurranse hvis man kommer fra et lite land med få innbyggere og dermed kanskje ikke har så mange av sine innbyggere utenlands for å skaffe stemmer derfra.

I innbyggertall ruver ikke akkurat det landet vi prater om i dag, men da skulle man kanskje tro at det ville hjelpe å stille med artister fra et land som ligger blant de øverste når det gjelder innbyggertall, nemlig den spanske gruppen MEGARA.

Det hjalp dessverre ikke mye at av de 16 poengene de fikk kom 10 av dem fra hjemlandet til gruppen når resten av de som stemte ikke ble imponert nok til å stemme på dem, men den ene gode poengsummen reddet den høyst trolig fra sisteplassen og det er muligens noe.

Det er ikke helt lett å si hvorfor det denne gruppen serverte oss ikke ble bedre mottatt, noe av grunnen kan nok være at de var såpass mange rockede låter i denne semifinalen og da ble der rett og slett dem som trakk det korteste strået.

Absolutt akseptabel vokal til tross og et show med masse energi var muligens låten de serverte oss litt for forvirrende med litt for mange skifter mellom musikkstiler og dermed hang den ikke helt sammen og da endte det opp med at de fleste med rockefot fant noe annet de heller ville stemme på.

Nå har det gått 3 år uten finaleplass for dette landet, de skal ha for at de virkelig prøver, men kanskje velge artist internt i stedet for å ha en slik gigantisk nasjonale finale som de har nå?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien