Hvorfor kom Belgia på 32.plass?

Foto: Alma Bengtson - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Semifinale 2 hadde en hard kamp om å unngå sisteplassen og med bare 5 poengs forsprang klarte våre belgiske venner det og med enda to land mellom seg og den før nevnte sisteplassen kom de dermed på 13.plass og ble da også det eneste landet tipper til å gå til finalen som ikke klarte det av de landene oddsen trodde på.

Nå har tidligere år vist oss at 70% sjanse til finaleplass på ingen måte et trygt og selv om det var 40 prosentpoeng ned til 11.plassen og hele 55 prosentpoeng ned til den låten som tok seg til finalen gikk det ikke veien for Mustii som i tiden før ESC-sirkuset kom seg til Malmø av de fleste ble regnet som en sikker finalekandidat.

Et av de største problemene for han som sang om at festen var over var vel at det til stemmefesten ikke var invitert juryer, for i manges ører var nok dette en låt som mye mulig hadde gjort det såpass mye bedre hos dem at en finaleplass kunne blitt oppnådd, men nå er nå engang reglene at kun publikum stemmer låter frem til finalen og der gikk det altså ikke veien for denne låten.

Rent fremføringsmessig føler jeg vel at vår venn Mustii sitt valg på å være alene på scenen muligens ikke var det smarteste, han slet litt med å eie scenen og fanger oss som publikum inn i hans verden og når han i tillegg hadde en vokal som var usikker og til tider litt svak ble det vi fikk se og høre litt puslete.

Kraften som låten han utvilsomt har gikk det veldig lenge før vi så noe til og da hjelper det ikke at man synger den samme linjen veldig mange ganger, det gjorde låten lite original i tillegg.

Etter 3 år med finaleplass med en topp-10-plassering i fjor gikk man altså på en smell og Europa gav tommelen ned til det landet der EU har sin «hovedstad», skal vi tippe på en party-låt neste år som det faktisk oser litt party over?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien