Hvorfor kom Moldova på 31.plass?

Foto: Corinne Cummings - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Så skal vi til et land som har blitt veldig glad i å resirkulere sine ESC-artister og hittil i dette tiåret har det gått bra, men selv de beste planer kan av og til gå skeis og nå gikk dette landet på trynet.

Sist gang Natalia Barbu deltok snek hun seg til finalen med en 10.plass den siste gangen det bare ble arrangert bare en semifinale og ryktene sier at den gang hadde hun trusselen om at hun måtte betale oppholdet selv hvis hun ikke fikk en finaleplass, om den samme trusselen hang over hodet hennes denne gang vites ikke, i så fall ble det en dyr uke i Malmø for henne.

Egenandel på oppholdet eller ikke, at finaleplassen gikk skeis dette året skyldes nok mer at man gikk på den vanlig feil at en kjent artist vinner den nasjonale finalen med en låt som i beste fall kan kalles helt grei og helt greie låter gjør det veldig sjelden godt i ESC.

Kombinasjonen sang og egenspilling på fele har som kjent gjort stor suksess før, men da med en låt som hadde noe fengende med seg og det hadde nok ikke låten til Natalia i noen stor grad, hadde man bare gjort like god jobb på låtvalget som på en kul kjole og en fargerik bakgrunn kunne kanskje noe ha vært reddet.

Det skjedde ikke og vi satt tilbake med en god vokal og fargerik bakgrunn på en låt som antagelig gav de fleste som stemte på veldig lite og fiolin-delen kan man ikke akkurat si spritet opp låten, den dro den faktisk enda mere ned, i tillegg manglet damen flere folk på scenen som kunne ha gitt denne låten den nødvendige oppspritingen den trengte.

Nei, mine moldovske venner må nok gå tilbake til det vi liker best fra dem og det er låter med moldovsk sprut i, det fenger nesten alltid.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien