Hvorfor kom Østerrike på 24.plass?

Foto: Sarah Louise Bennett - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Siden Gåte kom på sisteplass kan nok mange tenkte at vi muligens burde sent KEiiNO i stedet, men når man ser hvordan den låten som lignet mest på deres låt gjorde det i den finalen, nemlig østeriske Kaleen og låten hennes «We Will Rave», med kun en fangst på 24 poeng ble det 24.plass og ikke så mye å skryte av egentlig og da kan man jo spørre seg om en lignende låt fra Norge hadde gjort det spesielt mye bedre.

Hele 10 av de 24 poengene de fikk kom fra Israel og hadde de poengene sviktet hadde Norge reddet seg unna sin sisteplass, men nå er vel uansett dette historie og med poeng fra kun 5 land klarer man aldri å gjøre det bra i ESC uansett.

90-tallets dansbare musikk hadde litt av en gjenfødsel i årets konkurranse og da var det kanskje ikke så rart at noen ble stående litt bak i poenggivningskøen og at det skulle skje med en artist som allerede hadde en del ESC-erfaring, dog først nå som hoved artisten.

I denne veldig energiske låten blir vi servert, ikke plagsomt imponerende vokal og i grunn et veldig energiløst show, skulle tro da hadde festet i timevis og først opptrådde på morgenkvisten en gang etter festen, jeg lar meg nesten irriterer over at det som skjer på scenen er såpass tamt.

Tror vel ikke jeg var helt ensom om å føle akkurat dette, tror nok Marie-Sophie Kreissl som hun heter muligens tok seg litt vann over hodet når hun valgte å delta med denne låten, en låt som ellers ikke var plagsomt original, en slik låt må uansett ha med en artist med mer energi både i stemmen og i kroppen og det så vi ikke her og det ble straffet.

Dette landet har intern utvelgelse og da vet vi aldri helt hva vi får fra den kanten, men en låt mer mot balladekanten fremført av noen med stor stemme kan kanskje være et hint om hva som har funket for dem før.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien