Hvorfor kom Slovenia på 23.plass?

Foto: Sarah Louise Bennett - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Vår slovenske venninne Raiven ble bare gitt 37% sjanse til å komme seg til finalen, men skam på dem som ikke tror, for finaleplass ble det på låten «Veronika» og det skyldes mye at de hadde to gode naboland i samme semifinale og også at resten av verden faktisk likte denne låten og hadde den på 4.plass, litt overraskende det faktisk.

Også i finalen var dert nabolandet Kroatia som var den reddende engelen all den tid at nesten 75% av alle poeng oppnådd kom fra dette ene landet, så liten tvil om at noen naboskap er mye mer verdifullt enn andre sine.

Sånn musikalsk sett vil jeg vel plassere denne låten i balkan-ballade-landet, dog mer mot den mer eksperimentelle siden når det gjelder det fremføringsmessige, låten var om hekser så mye mulig at vi som publikum skulle forhekses til å stemme, den planen virker stor sett ikke da.

Flott vokal, det skal hun ha, men resten av det som skjedde på scenen ble nok litt for sært og muligens litt vel avkledd for noen, og det var vel tendenser til skriking i noe av låten som helt sikker ikke gjorde susen hos så mange det heller og det faktum at hun opptrådde mellom de to store favorittene denne kvelden hjalp vel heller ikke plagsomt, så en god del faktorer som trakk litt ned dessverre her må man kunne si.

Det er dog flott å se at noen strekker den kunstneriske strikken lenger enn de fleste andre, det er vel slike bidrag som dette som gjør at noen synes ESC er litt over the top av og til og det er et rykte det er helt greit å bevare etter min mening, vi har ikke lyst på kun partylåter eller store ballader i finalen har vi vel?

Dette landet har de siste årene hatt en syklus med 2 år i finale og så 2 år uten finalen og hvis den trenden fortsette går det ikke veien neste år, men slike trender er jo til for å ødelegges, men litt mer klær på artisten skader sjelden.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien